Не шашликом єдиним: чим кропивничан пригощатимуть на фестивалі вуличної їжі (ФОТО. ВІДЕО)

  • 1 лип. 2019 16:05
  • 1886
  • Кухні народів світу розгорнуться вже найближчими вихідними на Козачому острові у Кропивницькому. Про це йшлося під час прес-конференції у Прес-клубі реформ, в якій взяли участь організатори – члени Клубу рестораторів.

     

    – З 6 по 7 липня у Кропивницькому вчетверте проходитиме фестиваль вуличної їжі, який виявився найбільш незвичайним і складним для рестораторів, - розповів президент громадської організації «Клуб рестораторів» Михайло Антоньєв. – Цього разу ми вирішили відійти від традиційного меню і запропонувати кропивничанам відвідати кухню народів світу. Вісімнадцять закладів громадського харчування шляхом жеребкування визначили, який напрямок представлятимуть на фестивалі. Страви родом із Франції, Китаю, Англії, Польщі, Греції, Бельгії, Італії та інших країн продаватимуть просто неба за цінами, нижчими за ресторанні.

     

    У заходах фестивалю візьмуть участь кафе «Камелія», «Merci», «Зефір», «Кех-бар», «Черчілль & NeSpeshi», ресторан «Баклажан», компанія «Food4 you», паби «Дрова» та «Гарячі перці», бар «Васабі» та інші цікаві заклади.

    В меню – жаб’ячі лапки та страви з равликів, диких креветок, гов’ядини, курятини, овочів, фруктів, молочних продуктів, риби.

    Деякими з цим страв пригостили журналістів після прес-конференції. Працівники мас-медіа лишилися задоволені.    

    Як зазначають спів організатори, цей фестиваль не лише про їжу, а й про добрі справи. Кошти, виручені від його проведення, передадуть на допомогу онкохворим дітям.

    Нагадаємо, за чотири роки проведення фестивалю вуличної їжі на Козачому острові його відвідали понад 18 000 гостей та кілька десятків рестораторів. Зараз Клуб об’єднує власників 35-ти закладів харчування міста Кропивницького. Заснований навесні 2018 року з ініціативи Бізнес-школи WAKEUP, Клуб рестораторів створює постійно діючий майданчик для співпраці, а також відслідковує потреби населення для розвитку культури відвідування ресторанів та кафе.