Музей Карпенка-Карого предствить літературні студії Кіровоградщини

  • 16 трав. 2019 13:45
  • 1615
    • Новина Музей Карпенка-Карого предствить літературні студії Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    18 травня заходи до Всесвітнього дня музеїв у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого будуть присвячені літературним осередкам нашої області. Про них розповідатиме виставка «Голоси літературної Кіровоградщини» (поч. 10.00). Акцент буде зроблено на діяльності найвідоміших і найактивніших літературних студій і об’єднань.
     
    *
    Окремі заходи презентують літературні здобутки трьох районів області. 
    Добровеличківку представлятиме поетеса-піснярка, лауреатка премії імені Арсенія Тарковського, член НСПУ Наталія Бідненко. Зустріч за участі композитора і виконавця, співавтора пісень Валентина Могильного називається «Любов і пісня - два її крила» (поч.11.00).  
    *
    Літературно-пісенну естафету приймуть митці з м. Долинської - члени творчого об’єднання «Сузір’я Долинщини» та фолькгурту «Калина» під керівництвом поета, співака й етнографа Володимира Яремчука. «Майбутнє виростає з минулого» - назвали свою програму долинчани. Буде представлено етнографічний етюд «Традиції українських рушників», почуємо поезію, прозу, українські народні і авторські пісні (поч. 13.00). 
     
    *
    Митці з Новоукраїнки - члени літстудії «Ранок» на чолі з бардом і гумористом Олександром Антоненком підготували виставки своїх книг та ілюстрацій художника Володимира Гребенюка до твору Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» (поч. 16.00). 
    *
    «Не літературою єдиною», - вирішили наші друзі і партнери - болгарська община «Нашите хора». Вони проведуть для гостей музею кулінарний майстер-клас (поч. 15.00).
    *
    І наостанок, для гурманів у мистецькій царині - документальний фільм Сергія Маслобойщикова «Дві сім’ї», присвячений знаковим для Кіровоградщини родинам Тобілевичів і Тарковських (поч.18.00).
     
    Читайте також: У Кропивницькому стартував ХХ фестиваль камерної та симфонічної музики (ФОТО, ВІДЕО)