На Кіровоградщині безробітні можуть залучатися до роботи у виборчих комісіях

  • 15 квіт. 2019 19:05
  • 668
    • Новина На Кіровоградщині безробітні можуть залучатися до роботи у виборчих комісіях Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 15 квітня, офіційно останній день формування дільничних виборчих комісій для виборів Президента України.
     
    У засобах масової інформації області сьогодні розповсюджена інформація про те, що станом на 12 годину 15 квітня сформовано близько 15% ДВК на Кіровоградщині. Відповідно у всіх п'яти округaх Кіровогрaдської облaсті не вистaчaє кaндидaтів у члени ДВК. Так, наприклад, у Кропивницькому сформовано 24 ДВК із 110 необхідних. 
    Загальна кількість нестачі кандидатур у члени ДВК – до 4 тисяч осіб.
     
    Згідно статті 40 Закону України «Про вибори Президента України», пункту 1.6 Порядку оплати праці членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 08.04.2014 № 226, та пункту 30 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, не є підставою для припинення реєстрації безробітного зайнятість особи працею, пов’язаною з організацією підготовки та проведення виборів Президента України.
     
    - Виконання зареєстрованим безробітним повноважень голови, заступника голови, секретаря та члена дільничної виборчої комісії не є підставою для припинення його реєстрації в державній службі зайнятості. Такі особи мають право одночасно отримувати допомогу по безробіттю та кошти, що є оплатою праці їхньої праці як членів комісії. Детальні консультації з цих питань є можливість отримати в центрах зайнятості або ознайомившись з інформацією, розміщеною на Інтернет-ресурсах державної служби зайнятості. Зокрема, така інформація розміщена у рубриці «Правовий порадник шукача роботи» на сторінці «Кіровоградський обласний центр зайнятості» у соціальній мережі Facebook, – зазначив Богдан Стоян.
     
    Читайте також: Професія для аграрного регіону: є можливість безкоштовно навчитися овочівництву