Професія для аграрного регіону: є можливість безкоштовно навчитися овочівництву

  • 15 квіт. 2019 11:43
  • 2681
    • Новина Професія для аграрного регіону: є можливість безкоштовно навчитися овочівництву Ранкове місто. Кропивницький
     
    Овочівництво – галузь сільського господарства, що спеціалізується на виробництві овочевої і баштанної продукції. Усе більшого значення набуває вирощування овочевих культур на присадибних ділянках, у колективних та фермерських господарствах. 
    Професія «Овочівник» широкого профілю, і, безумовно, одна з найважливіших у сільському господарстві, бо овочівник постачає до нашого столу необхідні продукти харчування. 
     
    Якщо ця галузь вам цікава, і ви мрієте стати професійним овочівником – служба зайнятості готова допомогти. 
    22 квітня поточного року на базі Донецького центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (Фактична адреса: м. Краматорськ, бульвар Машинобудівників, 32) розпочнеться навчання безробітних громадян за професією «Овочівник». Курс навчання триватиме 4 місяці.
     
    Навчальна програма передбачає опанування необхідних знань з основ ґрунтознавства, рослинництва, насінництва. Слухачі курсів навчатимуться обробляти ґрунт, закладати парники, виготовляти й зберігати перегнійно-земляні горщики, підготовлювати теплиці до посадки овочевих культур, поливати й підживлювати рослини; виконувати штучне запилення рослин, боротися з їхніми захворюваннями та шкідниками.
     
    Варто зазначити, що після закінчення навчання та отримання відповідного свідоцтва, значно розширюються можливості випускників щодо працевлаштування, оскільки підвищується їхня конкурентоспроможність на ринку праці, а кваліфікаційні якості – в більшій мірі відповідають вимогам роботодавця.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до базових центрів зайнятості.
     
     
    Відділ організації профнавчання
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому є вакантними посади водіїв тролейбусів