Кропивницький: Обласний художній музей орендовуватиме додаткове приміщення

  • 18 січ. 2019 12:33
  • 876
    • Новина Кропивницький: Обласний художній музей орендовуватиме додаткове приміщення Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградський обласний художній музей орендовуватиме частину приміщення Національного банку для виставкової діяльності. Про це в коментарі кореспонденту сайту "Утренний город" повідомила заступниця директора музею з наукової роботи Ганна Осипова.
     
    - Нещодавно приміщення Національного банку перейшло на баланс Департаменту культури. Ми будемо орендувати у нього другий поверх будівлі на пільгових умовах. Це будуть додаткові експозиційні площі розміром понад 1200 квадратних метрів. Банк виїхав звідти три роки тому, приміщення потребує ремонту, встановлення пожежних та охоронних сигналізацій, температурно-вологового режиму. Скільки це займе часу, сказати важко. Щойно воно буде приведене у відповідність до всіх вимог, ми розпочнемо там виставкову діяльність. Мріємо, що це станеться цього року, - повідомила Ганна Осипова.
     
    За її словами, у новому приміщенні будуть представлені великоформатні роботи митців Кіровоградщини.
     
    - Першою виставкою, яку ми плануємо показати в новому залі, буде "Степова Еллада". На ній будуть представлені великоформатні живописні роботи та крупногабаритні скульптурні композиції наших земляків, які важко розмістити у першому приміщенні музею. А там високі стелі, тож вони матимуть гарний вигляд, - додала Ганна Осипова.
     
    Нагадаємо: "Ода рідному краю": У худмузеї відкрилася виставка до 80-річчя області (ФОТО)