"Ода рідному краю": У худмузеї відкрилася виставка до 80-річчя області (ФОТО)

  • 17 січ. 2019 16:25
  • 1062
    • Новина «Ода рідному краю»: У худмузеї відкрилася виставка до 80-річчя області (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась виставка живописних робіт "Степова Еллада. Живописна ода рідному краю" Експозиція присвячена 80-й річниці з дня заснування міста та області.
     
    На захід завітали художники, працівники музею, представники керівництва міста та області, журналісти.
     
    - 10 січня 1939 року поруч із Сумською та Запорізькою була заснована наша Кіровоградська область. Ми маємо всі підстави пишатися нашим краєм. Кіровоградщина - географічний центр України, який завжди був перехрестям різних культур, релігій, цивілізацій. Напевно, через це у нас є стільки талановитих людей. Ця виставка - тому підтвердження, - зазначив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.
     
     
     
    На виставці представлено 34 картини як досвідчених кропивничан, так і художників, які недавно розпочали творчий шлях.
     
    - Для виставки ми обрали роботи наших земляків, які представляють наймальовничіші куточки нашого краю. Акцент зроблений на туристичні об'єкти міста: центральні вулиці, музеї, парки - та області: хутір Надія, краєвиди сіл. У центрі експозиції триптих Петра Оссовського "Степова Еллада", який і дав назву виставці, - розповів науковий співробітник художнього музею Олег Юрченко.
     
    Також представлені документи, що підтверджують утворення області, та світлини Кіровоградщини 60-х - 70-х років, надані Державним архівом Кіровоградської області.
    Музичним дарунком гостям виставки стали виступи вихованців Кіровоградської музичної школи імені Юлія Мейтуса.
     
    Переглянути виставку можна в обласному художньому музеї протягом трьох тижнів.
     
    Наталка Нічишина