Кіровоградщина: Батьків, син яких ледь не помер від голоду, позбавили батьківських прав

  • 7 лист. 2018 09:52
  • 1368
    • Новина Кіровоградщина: Батьків, син яких ледь не помер від голоду, позбавили батьківських прав Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новоукраїнським районним судом батьків малолітнього Владислава Мольченка, який ледь не помер від виснаження голодом, було позбавлено батьківських прав. Про це кореспонденту “Утреннего города” розповіла керівниця апарату Новоукраїнського районного суду Валентина Шевчук. 
     
    - Суд задовольнив клопотання про позбавлення Мольченків батьківських прав відносно їхнього сина. Справу про відібрання дітей ще не розглянули в зв’язку з неявкою свідків, - повідомила Валентина Шевчук. 
     
    Як зазначила керівниця апарату суду, справа про відібрання дітей буде розглядатися найближчим часом. Розглядатиме справу інший суддя.
     
    Нагадаємо, ввечері 10 серпня до обласної дитячої лікарні у Кропивницькому працівники поліції разом з працівниками соціальних служб доставили 4-річного хлопчика, вага якого становила 7,8 кілограма.
     
    За інформацією лікарів, він майже не рухався і постійно просив "водички та хлібчика".
     
    За рішенням суду дитину було примусово відібрано у батьків та поміщено на обстеження і лікування.
     
    На початку вересня правоохоронці оголосили про підозру батьку хлопчика Олександру Мольченку та його дружині у вчинені злочину, передбаченого ст. 166 ККУ (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, або за особою, за якою встановлена опіка чи піклування). Напередодні батька хлопчика – депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка взяли під варту.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Як повідомляла «Кіровоградська Правда», районний суд призначив Олександру Мольченку психіатричну експертизу.
    А 9 жовтня йому змінили запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою упродовж двох місяців. 
     
    Раніше подружжю Мольченків із Новоукраїнки оголосили про підозру у злісному невиконанні батьківських обов’язків.
     
    До цього із родини вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість шістнадцяти орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – найменшу Єву, середущу Юлю і найстаршу Сашу. Дівчата також мали дефіцит ваги.
    Сам Олександр Мольченко вважає ситуацію навколо своєї родини «політичною розправою».
     
    Нагадаємо: Лікарі врятували замореного голодом хлопчика