Лікарі врятували замореного голодом хлопчика. Батьків за недбальство збираються судити

  • 12 жовт. 2018 12:03
  • 2249
    • Новина Лікарі врятували замореного голодом хлопчика. Батьків за недбальство збираються судити Ранкове місто. Кропивницький
       
    Лікарі Кіровоградської дитячої обласної лікарні врятували життя замореного голодом хлопчика, який важив сім кілограмів. Зараз його вага вже перевищила 12 кг. Сьогодні трирічний Владик перебуває в дитячому будинку. Про це журналістам «Первой городской» розповіла заступниця головлікаря дитячої лікарні Лідія Ліщиновська.
     
    — У понеділок його перевели до будинку дитини. Від нас він переїхав з вагою 12 кілограмів 600 грамів. Зараз він вже не потребує спеціального харчування, як раніше. Наминає харчі за обидві щоки, як інші діти. В закладі, до якого він був переведений, за його здоров’ям наглядатимуть лікарі. За час перебування в лікарні Владик став грайливим. Цікавиться іграшками та обожнює солодощі, які вперше в житті спробував, — розповідає лікарка.
     
    Окрім хлопчика, з родини Мольченків вилучили і доньок. Лікарі зазначають, що в них також був дефіцит ваги. Батьків хлопчика, один з яких є депутатом Новоукраїнської районної ради, суд цього тижня має позбавити батьківських прав. Обом їм на початку вересня правоохоронці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 ККУ (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, за якою встановлена опіка чи піклування). Згодом суд призначив Олександрові Мольченку примусову психіатричну експертизу. Чоловік таким рішенням обурився на своїй фейсбук-сторінці.
     
    «Верх цинізму. З повідомлення адвоката Майорова Новоукраїнський районний суд виніс рішення щодо примусового до мене заходу — психіатричної експертизи. Чим далі, тим все «краще». Попередньо слідчий Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області намагався вручити мені постанову про необхідність надання слідству мої біологічні матеріали. В чому полягає необхідність, слідчий пояснити не зміг», — пише Олександр Мольченко в одному з повідомлень на сторінці в соцмережах.
     
    А тим часом прокуратура проситиме суд призначити суворіший запобіжний захід депутату, який морив голодом сина. Про це повідомили у прес-службі обласного відомства. 
    «Так, 5 жовтня до Новоукраїнського районного суду слідчий, за погодженням з процесуальним прокурором, вніс клопотання щодо зміни горе-батьку — депутату Новоукраїнської районної ради запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою, — йдеться в офіційному прес-релізі. — Прокуратура клопотатиме перед слідчим суддею про зміну запобіжного заходу на суворіший, у зв’язку з систематичним та грубим порушенням умов перебування під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваний неодноразово, без дозволу слідчого, залишав житло, а також здійснював поїздки до обласного центру.
     
    Нагадаємо, прокурор області Анатолій Коваленко повідомив про підозру депутату Новоукраїнської районної ради Олександру Мольченку за ст.166 Кримінального кодексу України, тобто у злісному невиконанні батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умови та не вживались заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини.
     
    Крім того, в рамках слідства за вчинення аналогічного злочину повідомлено про підозру матері потерпілої дитини.
    Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк».
     
    Фото з Інтернету 
     
    Дмитро Семенюк     
     
    Нагадаємо: Батько замореного голодом хлопчика виявився депутатом райради (ВІДЕО)