Канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала «U-LEAD з Європою»

  • 2 лист. 2018 17:09
  • 1032
    • Новина Канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала «U-LEAD з Європою» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала «U-LEAD з Європою» та засвідчила підтримку децентралізації в Україні
     
    Київ, 1 листопада 2018 року – Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала Дім децентралізації та засвідчила підтримку реформі децентралізації в Україні.
     
    У супроводі Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка та в.о. голови Представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеманн д-р Ангела Меркель оглянула Дім децентралізації – офіс Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією з метою підтримки українського уряду у здійсненні реформи децентралізації.
     
    Канцлер дізналася про підтримку, яку U-LEAD надає Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на чолі з Геннадієм Зубком, та про діяльність Програми на місцевому та регіональному рівнях у всіх 24 областях України, включаючи Донецьку та Луганську, де Програма «U-LEAD з Європою» створила та підтримує Центри розвитку місцевого самоврядування.
     
    «Ми раді бачити, що Програма «U-LEAD з Європою» перетворилася на масштабний, за участі багатьох донорів, механізм підтримки регіонального розвитку, децентралізації, секторальних реформ освіти та охорони здоров'я, а також об'єднання муніципалітетів», - заявила д-р Анніка Вайдеманн.
     
    «Для нас велика честь вітати канцлера Німеччини в Домі децентралізації та інформувати її про відчутні результати підтримки, яка надається Україні Європейським Союзом, Німеччиною та ще чотирма державами-членами ЄС», - сказав Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.
     
    Нагадаємо: Декларація Федеріки Моґеріні з нагоди Дня припинення безкарності за злочини проти журналістів