Відтепер педагоги нестимуть відповідальність за цькування дітей

  • 4 жовт. 2018 15:13
  • 1618
  •  
    Верховна Рада має намір ввести штраф до 3 400 гривень за буллінг (цькування). Такого роду покарання буде поширюватися на вчителів, батьків, вихователів дошкільних закладів, які чинять тиск на дітей.
    Про це пише сайт ZNAI.UA
     
    Сьогодні ми часто чуємо про неправильне поводження з дітьми в школах, дитячих садках і навіть вдома. Діти не можуть захистити себе, батьки не розуміють, що робити з неадекватною поведінкою вчителів і вихователів. В нашій країні не було механізму взаємодії, спрямованого на конфлікти між дітьми і вчителями, вихователями чи батьками. Діти - найбільш незахищена ланка нашого суспільства.
     
    Днями було прийнято в дію закон, який вводить покарання за цькування дітей. За даний законопроект проголосували 235 депутатів. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич виступає за якнайшвидше впровадження закону в дію.
     
    Пропонується встановити, що буллінг, тобто моральне або фізичне насильство, агресія у якому-небудь виді, або інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати обличчя своїм інтересам тягне за собою штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 гривень).
     
    Ті ж дії, вчинені повторно протягом року або вчинені щодо неповнолітнього тягнуть за собою штраф від 100 до 200 мінімумів (1 700-3 400 гривень).
     
    Буллінг з боку малолітньої або неповнолітньої тягне за собою накладення штрафу на батьків від 20 до 50 мінімумів (340-850 гривень).
     
    Приховування випадків буллінга співробітником установи освіти карається штрафом від 50 до 100 мінімумів (850 - 1700 гривень).
     
     Сподіваємося, встановлені штрафи будуть стимулювати дотримання норм поводження з дітьми. Головне, щоб цей закон не мав зворотньої дії. Коли самі діти відчують владу над дорослими і будуть зловживати несподівано отриманою владою. 
     
    Закон вступить в силу найближчим часом.
     
    Нагадаємо: Кіровоградщина: Три покоління вчителів