Як діти з інвалідністю з Кропивницького відпочивали на морі? (ФОТО)

  • 17 вер. 2018 18:02
  • 1513
    • Новина Як діти з інвалідністю з Кропивницького відпочивали на морі? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На початку вересня діти з особливими потребами з Кропивницького та області вихованці ГО "Серце матері" побували на Азовському морі в мальовничому куточку селища Генічевська Гірка. Про це повідомляє голова ГО "Серце матері" Людмила Шукрута.
     
    "З 9 по 16 вересня наші діти з інвалідністю з Кропивницького та області вихованці ГО "Серце матері" побували на Азовському морі в мальовничому куточку селища Генічевська Гірка, де розташована база «Київська Русь».
     
     Для багатьох дітей та їхных батьків база стала улюбленим місцем відпочинку і оздоровлення! Там і був розташований найдобріший табір «Джерельце Надії-море».
     
     
    Окрім відпочинку на узбережжі учасники табору «Джерельце Надії» взяли участь в різноманітних розвагах, конкурсах, майстер класах, напевно, відпочинок був би неповноцінним, якщо ми не виділили час на відвідування унікальних озер Арбатської стрілки. Озера заслуговують уваги не тільки через свою унікальність, але також через лікувальні властивості. Всіх таборян вразила Рожеве озеро, яке цілющою силою володіє все: і повітря, і вода, і земля. Влітку тут спостерігається інтенсивне випаровування вологи, дихаючи на повні груди, кожний споживає добову норму йоду!
     
    Солоні озера - щільність солі в озерах така, що дозволяє людині вільно лежати на поверхні води, не занурюючись! Джерела під відкритим небом, де з підземної свердловини виходить вода температурою близько 70 °C, після чого проходить через три басейни, в кожному все більше охолоджуючись. Більш унікального місця з високою концентрацією природних якостей, що сприяють нашому оздоровленню, складно уявити! Щороку ми намагаємося ввести щось нове, щоб максимально урізноманітнити літній відпочинок нашої особливої малечі, яких би фінансових вкладень це не вимагало, поїздка на море була давньою мрією багатьох вихованців нашої організації, а дехто із них побачив море вперше у житті!
     
     
    Це стало можливим завдяки фінансовій та організаційній підтримці депутата місцевої ради Андрія Олександровича Табалова, Кіровоградської єпархії Української православної церкви, директору бази «Київська Русь» Степану Степановичу, перевізнику Моцному Сергію Кузьмичу, агрофірми «Зоря» Станіславу Кріпаку, фермерським господарствам Наовоархангельщини, Думитровичу Ігорю Георгієвичу, Ковальчуку Андрію Васильовичу, Тактарову Генадію Леонідовичу, Ковілецькому Роману Валерійовичу, голові осередку ГО «Серце матері» Івану Лушному, волонтеру Одуд Поліни, особливим матусям Малухіній Марині, Балаклеєнко Наталії.
     
     
    Надзвичайно приємно сьогодні бачити усміхнені обличчя наших янголят, повних сил та енергії. Батьки – сповнені вдячності, адже коли про їхніх дітей не забувають, не закривають очі на їхні проблеми – то найбільша сила, під дією якої усі труднощі можна здолати! Діти – радісні, а що найголовніше – зі щасливими очима! Відпочинок на морі для дитини з інвалідністю, особливо візочника, звучить надто фантастично!! Переконана, що діти – це найцінніше, що є в нашому житті, це сенс нашого буття, наша радість, втіха та надія.
     
    Наша громадська організація матерів дітей та молоді з інвалідністю «Серце матері» намагається зробити все, аби в них було щасливе дитинство, щоб вони мали змогу пізнавати світ та повноцінно розвиватися, відкривати в собі різні таланти.
     
     
    На жаль, є багато сімей, яким доля приготувала важке випробування: тут діти мають серйозні проблеми зі здоров’ям. Та батьки в таких родинах не складають рук, не жаліють себе, а намагаються створити належні умови для своїх «серцевенят»", - йдеться у повідомленні.
     
    Нагадаємо: Як проходить таборівка "особливих" дітей (ФОТО)