Як проходить таборівка "особливих" дітей (ФОТО)

  • 17 лип. 2018 16:33
  • 1338
    • Новина Як проходить таборівка «особливих» дітей (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На минулому тижні у Кропивницькому розпочав свою роботу Табір "Джерельце Надії". Кожного дня "особливі" діти пізнають щось нове, подорожуючи цікавими місцями. Про це у ФБ пише священик Іван Шемедюк.
     
     
    П’ЯТИЙ ДЕНЬ ТАБОРУ
     
    Цей день діти знову зустрічали на території Свято-Успенського храму. Одним з найулюбленіших занять дітей є ранкова зарядка. Вона є особливою, оскільки діти розминають свої м’язи і прокидаються під звуки веселих пісень. Радісні і бадьорі діти шикуються на лінійку і здають рапорт, тобто, кожен загін представляє свою назву, девіз, речівку та пісню. 
    Далі, традиційно, початок нового дня розпочинають з молитви. Діти з щирістю і чистотою серця звертають свої прохання до Бога, молячись за своїх батьків, вихователів та друзів.
     
     
    В обідню пору до дітей завітала «фея» Лана з агенnства свят «Дуем шары» і провела для дітей майстер-клас з моделювання повітряних кульок.
    Цього дня на дітей чекала поїздка до заповідника-музею «Хутір Надії», який є однією з найвизначніших історико-культурних пам'яток України.
     
    У музеї для дітей провели екскурсію, розповідаючи про заснування садиби визначним українським драматургом Іваном Карпенком-Карим та цікавим творчим життям, яке проходило у цьому мальовничому місці. Саме тут на «Хуторі Надії» Іван Тобілевич створив цілу галерею типових образів у комедіях «Сто тисяч», «Хазяїн», історичні драми «Сава Чалий», «Гандзя» та інші твори.
     
     
    Після екскурсії для таборян була проведена фотосесія. Діти і батьки одягнули українське народне вбрання, а фотограф Ірина Лісовська (Iryna Tacuba Lisovska) втілювала гарний образ українця на фотоплівку. 
    Під час перебування на хуторі діти гарно провели час спілкуючись та відпочиваючи у затінках дубів і тополь.
     
     
    Нагадаємо: В Кропивницком состоится флешмоб женственности