Заява речника ЄС щодо ухвалення Україною закону про Вищий антикорупційний суд

  • 13 серп. 2018 12:08
  • 840
    • Новина Заява речника ЄС щодо ухвалення Україною закону про Вищий антикорупційний суд Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ухвалення Україною законодавства з метою створення Вищого антикорупційного суду є позитивним кроком, який відповідає її міжнародним зобов’язанням.
     
    Також він принесе користь українським громадянам та бізнесу. Створення цього суду - важливий крок у вирішальній боротьбі з корупцією в Україні. А це ключовий компонент Угоди про асоціацію . Окрім того, Україна взяла на себе відповідні зобов’язання під час саміту з ЄС  у Брюсселі 9 липня.
     
    Вищий антикорупційний суд є останнім елементом незалежних антикорупційних органів. Серед них, зокрема, - Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Євросоюз наголошує, що всі антикорупційні органи мають бути повністю незалежні. Ніхто не має здійснювати на них неналежний вплив під час виконання обов’язків. У зв’язку з цим потрібно зберігати та посилювати неупередженість та надійність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
     
    Ми очікуємо, що суд розпочне повноцінно працювати до кінця цього року відповідно до намірів української влади. Зараз важливо повністю імплементувати цей закон. Це допоможе країні та її громадянам у боротьбі з корупцією. Європейський Союз готовий підтримати цей процес.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
     
    Нагадаємо: ЄС додав шість організацій до санкційного списку через участь у спорудженні Керченського мосту