ЄС додав шість організацій до санкційного списку через участь у спорудженні Керченського мосту

  • 1 серп. 2018 14:31
  • 816
    • Новина ЄС додав шість організацій до санкційного списку через участь у спорудженні Керченського мосту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рада ЄС додала шість організацій до списку компаній, на які поширюються обмежувальні заходи у відповідь на дії, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Їх внесли у список через участь у спорудженні Керченського мосту, який з’єднує Росію із незаконно анексованим Кримським півостровом. Своїми діями ці компанії підтримали зміцнення російського контролю над незаконно анексованим Кримським півостровом, що, своєю чергою, підриває територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.
     
    Обмежувальні заходи стосуються замороження активів. Це означає, що усі статки в ЄС, що належить цим організаціям, є замороженими. Жодні особи та організації у ЄС не можуть надавати їм фінансові послуги.
     
    Внаслідок цього рішення загальна кількість суб’єктів у списку ЄС зросла до 44. Також у рамках поточного санкційного режиму Євросоюз впровадив заборони на в’їзд для 155 осіб та заморозив їх активи.
     
    Відповідні законодавчі акти, що також містять імена вищезазначених осіб, доступні в Офіційному журналі ЄС від 31 липня 2018 року. Ці акти були ухвалені Радою ЄС шляхом письмової процедури.
     
    Інші заходи Євросоюзу у відповідь на кризу в Україні стосуються:
    * економічних санкцій щодо конкретних секторів російської економіки (чинних до 31 січня 2019 року);
    * обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополь, які застосовуються лише до території Криму та міста Севастополь (чинних до 23 червня 2019 року).
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх  меж.
     
    Нагадаємо: Півсотні депутатів пропустили 90% голосувань Ради за сесію (список)