На який розмір допомоги по безробіттю можуть розраховувати демобілізовані учасники АТО у службі зайнятості?

  • 7 серп. 2018 12:10
  • 874
    • Новина На який розмір допомоги по безробіттю можуть розраховувати демобілізовані учасники АТО у службі зайнятості? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Роз’яснення надає провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості Світлана Ткаченко.
     
    Призначення та надання матеріального забезпечення на випадок безробіття учасникам АТО проводиться з урахуванням норм Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» на підставі особистоі заяви у Державну службу заинятості.
     
    Право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховии стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстраціі особи як безробітноі, становить не менше, ніж шість місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до середньоденного грошового забезпечення застрахованих осіб.
     
    Якщо за цей період страховии стаж атовця менше шести місяців, то особа, яка звернулась, має право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.
     
    Нагадаємо: Кропивничан запрошують на «Чута Фест»