Кропивничан запрошують на «Чута Фест»

  • 3 серп. 2018 13:35
  • 2249
    • Новина Кропивничан запрошують на «Чута Фест» Ранкове місто. Кропивницький
     
    18 серпня у селі  Цибулеве, що на Кіровоградщині, у садибі "Гайдамацька Січ" організовується «Чута Фест» за участі українських гуртів.
     
    Про це повідомляють у ФБ організатори.
     
    "Ну що, зачекалися?!! Тоді саме час оголосити хедлайнера музичної сцени «Чута Фесту»! 
     
    Цього року на фестиваль вперше завітає неймовірно потужний гурт «Рай Із Твоїх Снів» (скорочено Р. І.Т. С. або РІТС) — український фольк-павер-метал гурт зі Львова, створений 2013 року Віктором Добком (Вегардом). 
     
    Музика гурту поєднує у собі потужність павер-металу та ліричність фолк-інструментів. Поряд з електричними гітарами, барабанами та іншими звичними для металу інструментами звучать сопілка та волинка. Саме через такий симбіоз творчість гурту характеризують як "найавтентичніший український фольк-павер-метал"!
     
     
    РІТС є учасниками таких фестивалів як Woodstock Ukraine, Power of Ukraine, Daily Metal Fest, Зашків, Мистецький фестиваль Трикутник. Вони відіграли більше півсотні концертів і виступали на одній сцені з відомими українськими та іноземними гуртами, серед яких Тінь Сонця, МЕРІ, Антитіла, Vivienne Mort, Без Обмежень, Merva, Morton і Conquest (перший український павер-метал гурт).
     
     
    А ми вже готові оголосити нашого наступного учасника «Чута Фест»!
     
    «ДельТора» — полтавський рок-гурт, заснований в 2002 році Євгеном Янкевичем. Цей гурт є учасником багатьох фестивалів, таких як «Червона Рута», «Зоряний вітер», «Мазепа-Фест»;
     
    у 2006 році "ДельТора" відвідав Великобританію, де дав концерт разом із гуртом «Абрау Дюрсо» у Польському культурному центрі. Також у тому ж році, разом з гуртом «Сад», виступили засновниками всеукраїнського дійства «Проща до Тараса».
     
    З 2005 року «ДельТора» є постійним учасником дійств пам'яті Героїв бою під Крутами, зокрема фестивалю «Монотипія Духу» (м. Кропивницький), «Фестини у Євгена», фестивалів "VIRA FEST", "Козацька столиця" та інших.. 
     
    Творчість рок-ватаги "ДельТора" внесено на сторінки проекту "Як звучить Україна".
    До зустрічі на «Чута Фесті»!
     
     
    Для всіх охочих містян 18 серпня о 9 ранку від "Барви" (центральна площа Кропивницького) буде від'їжджати автобус прямо до садиби "Гайдамацька Січ", який після фестивалю привезе всіх назад.
     
    Забронювати місце в автобусі та уточнити ціну можна за телефонами: 098 211 84 28, 099 212 46 65 - Ругаль Валентина Георгіївна.
     
    Чекаємо всіх на  "Чута Фесті"!!  - повідомляють організатори.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині знайшли поселення часів Тріпільської культури (ВІДЕО)