На Кіровоградщині п’ятеро людей захворіли на кір

  • 23 лип. 2018 11:55
  • 1012
    • Новина На Кіровоградщині п’ятеро людей захворіли на кір Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській області зареєстровали п’ять нових випадків кору. Про це повідомляє сайт Кіровоградський обласний лабораторний центр.
     
      За останній тиждень зареєстровано 5 нових лабораторно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині, з них 3 випадки у дорослих та 2 у дітей.
     
    На кір захворіли:
     
    2 дорослих та 1 дитина з Долинського району;
    1 дорослий та 1 дитина з Олександрівського району.
      
    Із 5 захворілих – троє госпіталізовані в інфекційні відділення закладів охорони здоров’я за місцем проживання з середнім ступенем важкості захворювання; двоє перебуває на амбулаторному лікуванні під наглядом лікаря інфекціоніста. 
     
      На разі триває епідрозслідування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищах кору як в сімейних, так і за місцем навчання та роботи.
     
      Всього з початку року на Кіровоградщині зареєстровано 258 вірусологічно підтверджених випадки кору, серед них 99 випадків у дітей та 3 випадки у вагітних жінок.
     
      Хочу нагадати, що єдиним надійним захистом від кору є своєчасна імунізація проти кору.
     
      На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності 27 570 доз вакцини КПК.
     
      Наказом МОЗ України від 26.06.2018 року №1216 введено обов’язкове профілактичне щеплення проти кору за епідемічними показниками дорослих, які знаходяться в групі підвищеного ризику: медичні працівники, освітяни, студенти, працівники силових структур.
     
    Нагадаємо: Станція переливання крові у Кропивницькому знаходиться на завершальному етапі ремонтних робіт (ФОТО)