Станція переливання крові у Кропивницькому знаходиться на завершальному етапі ремонтних робіт (ФОТО)

  • 17 лип. 2018 14:25
  • 2420
    • Новина Станція переливання крові у Кропивницькому знаходиться на завершальному етапі ремонтних робіт (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 17 липня, у Кропивницькому журналісти разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Кузьменком оглянули відремонтовані приміщення обласної станції переливання крові. 
     
    Детально присутні оглянули донорський відділ, клініко-діагностичну лабораторію та операційну. 
    Головний лікар станції переливання крові Сергій Кіба провів керівництво області та журналістів відремонтованим корпусом та показав, який шлях проходять донори: від роздягальні та реєстратури й до новенької операційної.
     
     
    Ремонтні роботи корпусу тривають вже два роки. Загалом за ці роки на ремонт приміщення було виділено близько 30 мільйонів гривень з державного бюджету.
     
    - На 2018 рік ми отримали ще 4 мільйони гривень, щоб розрахуватися з будівельниками за ті роботи, що вже виконані. Щоб завершити повністю всі роботи необхідно ще 2-3 мільйони, - повідомив Сергій Кузьменко.
     
    За 83 роки існування корпусу капітального ремонту тут ніколи не проводили. 
     
    - Те, що було зроблено, це не просто крок вперед - це до того ж перша станція в Україні обласного рівня, в яку було вкладено стільки коштів для ремонту.  Деякі донори ходять сюди десятками років, тому те, що вони зараз тут бачать – це інфекційна безпека донорської крові. Раніше мій ранок починався з того, що я витрушував штукатурку з факсу, яка сипалася із стелі, а тепер ви самі бачите результати. До кінця цього року основний комплекс робіт має бути завершеним. Можливо, ще не все обладнання буде закуплено, але ми будемо звертатися за коштами до державного бюджету, або ж будемо просити народних депутатів, щоб вони допомогли нам, - говорить головний лікар.
     
    Головний лікар також повідомив, що на території станції планують зробити парковку для автомобілів. Вже й навіть місце обрали, проте запевнив, що дерева, які там ростуть, будуть збережені.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: Як Андрій Райкович перевіряв відділення роддому після ремонту (ВІДЕО)