У Кропивницьких маршрутках пропонують встановити термінали для видачі квитків пасажирам

  • 19 лип. 2018 10:20
  • 1175
    • Новина У Кропивницьких маршрутках пропонують встановити термінали для видачі квитків пасажирам Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому зареєстрували нову електрону петицію, якою пропонується зупинити корупцію в громадському транспорті міста шляхом встановлення терміналів для обов’язкової видачі усім пасажирам.
     
    - Ні для кого з городян не секрет, а - щоденні реалії, що громадський комунальний і приватний транспорт став небезпечним для життя пасажирів, безконтрольним і корупційним бізнесом приватних компаній. Ці компанії щорічно та безпідставно шантажують місто необгрунтованим підвищенням тарифу на перевезення і щорічно збільшують власні «потреби». 
    У маршрутках квитки видають тільки на вимогу пасажирів, а по завершенню робочого дня (час якого вирішує сам водій маршрутки) просто викидається частина талонів задля того, щоб звітувати, що люди мінімально користуються транспортом, та покласти решту в кишеню! Власники маршрутів десятиліттями працюють повністю в тіні, поза законодавчим полем, - йдеться у петиції.
     
    Автор запевняє, що перевізники щодня порушують Закон України «Про автомобільний транспорт», і наголошує, що Квиток - це страховка пасажира в разі отримання травм в транспорті або травм при ДПТ. 
     
    Автор також пропонує міській раді реформувати пасажироперевезення і вивести з тіні всі фінансові потоки перевезень. 
     
    А саме: 
    - Обладнати весь громадський транспорт терміналами для видачі квитків
    - За невидачу обов’язкового квитка оштрафувати на 1 200 грн. водія і 3 600 грн перевізника, за повторні порушення - збільшення в кратному співвідношенні
    - Створити єдиний телефон «гарячої лінії за якістю обслуговування та порушень», а також номери для подачі інформації всіма сучасними альтернативними технічними способами: Вайбер, Скайп, Фейсбук, Твіттер, пошта, куди можна надсилати фото та відео, які викривають порушників.
     
    Дата початку збору підписів: 17 липня 2018 р.
    До кінця збору підписів залишилось: 43 дні
     
     
    Станом на 19 липня петицію підписали 79 осіб з 450 необхідних.
     
    Нагадаємо: Маршрутки вже п’ять гривень, тролейбуси ще не 3,50
     
    Аліна Кулик