Як Андрій Райкович перевіряв відділення роддому після ремонту (ВІДЕО)

  • 12 лип. 2018 09:01
  • 1146
    • Новина Як Андрій Райкович перевіряв відділення роддому після ремонту (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Інспектування капітального ремонту відділення консервативної гінекології.
     
    Відео з ФБ  зі сторінки Міської ради Кропивницького.
     
     
    Перевірці виконанню ремонтних робіт в спортивному залі школи-інтернату «Сокіл» та відділенні консервативної гінекології міського перинатального центру ІІ рівня був присвячений візит міського голови Андрія Райковича та секретаря міської ради Андрія Табалова до цих бюджетних установ. Про це пише сайт Міської ради Кропивницького.
     
    Кожного року з міського бюджету виділяються чималі кошти на те, щоб перетворити освітні та медичні заклади міста у зразкові та комфортні для навчання дітей та отримання населенням медичних послуг.
     
    Так, на капітальний ремонт спортивної зали школи-інтернату було виділено півтора мільйона гривень. Поки діти перебувають на літніх канікулах, на цьому об’єкті працює 12 будівельників окрім бригад штукатурів та плотників.
     
    - Передбачена повна заміна підлоги, монтаж та оздоблення стелі, стін, заміна сантехнічного обладнання, облаштування душових кабін, окремих кімнат для переодягання для дівчаток та хлопчиків тощо, – ознайомив із ходом виконання ремонтних робіт головний інженер підрядного приватного підприємства «Енергія» Віктор Ніколаєнко. – Також будуть встановлені шведські стінки, баскетбольні щитки, лави та інше спортивне обладнання. До першого вересня учні школи-інтернату отримають оновлену, сучасну спортивну залу.
     
    Також майже півтора мільйони гривень було виділено з міського бюджету і на ремонт відділення консервативної гінекології міського перинатального центру. Зараз колишній пологовий будинок №1 поступово перетворюється у зразковий перинатальний центр, де жінки і новонароджені діти отримуватимуть весь спектр медичних послуг, спрямованих на покращення охорони здоров’я матері та дитини.
     
    Будівельні роботи у приміщеннях відділення зараз тривають повним ходом, щоб вже до Дня міста у вересні поточного року воно вже вступило в дію і тут могли лікуватись кропивничанки та мешканки області у повному обсязі.
     
     
    Територія медичного закладу за останній рік стала більш впорядкованою. Попри побоювання громадськості щодо зрубаних старих дерев, нові зелені насадження прийнялися і радують око буйством кольорів. Так само і в середині будівлі: світлі відремонтовані палати, коридори, облаштовані господарчі приміщення, санвузли, зараз ведуться ремонтні роботи в майбутній операційній залі, оглядовій кімнаті тощо.
     
    - Цей лікувальний центр останні роки досить успішно розбудовується, – зазначив міський голова. – Щорічно ми вкладаємо кошти міського бюджету в те, щоб всі без виключення технологічні, функціональні та лікувальні приміщення були приведені до відповідності зі світовими стандартами, медичні послуги були найкращого рівня. І для цього ми маємо всі можливості.
     
    Таким чином ми реалізовуємо узгоджену із депутатським корпусом міської ради програму розвитку медичної сфери міста, яка послідовно, крок за кроком виконується. В цьому році на перинатальний центр також витрачена значна частина бюджетних коштів, щоб всі приміщення набули сучасного, високотехнологічного вигляду та стану, що стане запорукою того, що лікувальні послуги в закладі будуть надаватися на високому рівні у відповідності із вимогами сучасної медицини. Це надзвичайно важливо, бо в цьому центрі приємно працювати медикам, а жінкам комфортно перебувати на лікуванні. Умови створені для всіх – прекрасні санітарні, естетичні, комфортабельні палати, операційні, маніпуляційні приміщення, що дозволить створити медичний заклад нового, високого, європейського рівня.
     
     
    Ще кілька років тому лише зовнішній вигляд цього закладу навіював тривогу та острах. Але це ж пологовий будинок. Він повинен бути світлим і затишним, бо тут народжується нове життя. Тепер ми маємо можливість сказати громаді, що довіряючи один одному, ми можемо рухатись до досконалості.
     
    Нагадаємо: Кропивницький: Мерська перевірка ремонту доріг