Кропивницький: Мерська перевірка ремонту доріг

  • 11 лип. 2018 16:32
  • 1401
    • Новина Кропивницький: Мерська перевірка ремонту доріг Ранкове місто. Кропивницький
            
    На багатьох вулицях Кропивницького зараз активно ремонтується дорожнє покриття:  на Чорновола, Короленка, Преображенській та інших працює дорожня техніка — знімається старий шар асфальту, встановлюються бордюри, облаштовуються каналізаційні люки, ремонтуються тротуари.
     
    Міський голова Кропивницького Андрій Райкович проінспектував ремонт доріг міста.
    — Виявлено низку порушень, яких припустилися виконавці робіт: це — невидалені пні спиляних дерев на тротуарах, нерівно встановлені бордюрні плити, незадовільний вигляд газонної частини, полишене будівельне сміття, — зауважив міський голова. — Головному управлінню ЖКГ поставив завдання вплинути на підрядні організації, щоб ті якнайшвидше усунули недоліки й надалі їх не допускали. Йдеться про серйозні зауваження до підрядників, що працювали на вулиці Великій Пермській. Система «PROZORRO» визначила їх і на ремонт вулиці Чорновола. Але якість виконаних робіт обурила і керівництво міста, і громаду. І з цього приводу в мерії зібрали спеціальну нараду. 
     
    — Ми примусимо їх усунути усі недоліки. А якщо не відреагують, то не працюватимуть на таких об’єктах. Навіщо робити брак за кошти громади? — наголосив мер.
     
    Андрій Райкович додав, що міська влада звертатиметься до депутатів, щоб ті виділили додаткові кошти на ремонт доріг в обласному центрі. Адже за результатами першого півріччя є можливість коригувати бюджет. Наприклад, цього року планується капітально відремонтувати вулицю Короленка. Нині тут триває демонтаж старих та встановлення нових дорожніх бордюрів, щоб остаточно підготувати транспортну магістраль до укладання нового полотна. Дорожники пообіцяли впоратись у стислі терміни, щоб не ускладнювати рух транспорту, виконуватимуть частину робіт уночі. Є домовленість з КП «Електротранс» пускати тролейбуси до кільця біля нового автовокзалу, а далі вже курсуватимуть великогабаритні автобуси. Такий план буде задіяний в разі ускладнення дорожніх робіт, в іншому випадку рух тролейбусів припинятись не буде. На початок робіт з бюджету виділено 11 мільйонів гривень, але загальна вартість об’єкта затягне майже на 35 мільйонів. В роботі використовують матеріали підвищеної стійкості. Щоб дати можливість якісно і швидко ремонтувати вулицю Короленка, паралельно поточні ремонти виконані на Сиваській і Севастопольській. Під час інспектування доріг Андрій Райкович багато спілкувався з містянами, вони ставили питання щодо реконструкції та належного функціонування зливової каналізації на вулицях, що ремонтуються. На Короленка таких інженерних комунікацій немає, проте підрядники зробили все, аби вдосконалити тут природний сток води. На шляхах, де ливнівка обладнана, її чистять і ремонтують, як, наприклад, на вулиці Чорновола. 
     
    На вулиці Преображенській зараз укладається тротуарна плитка на пішохідних зонах. Для її якісної укладки потрібно тимчасово перемістити встановлені МАФи, а потім повернути назад.  Особлива увага під час ремонту приділятиметься тим вулицям, де працює громадський транспорт.
     
    А тим часом...
    Понад вісім тисяч квадратних метрів дорожнього покриття відремонтовано в Кропивницькому з початку цього року. Таку інформацію озвучив начальник головного управління житлово-комунального господарства міськради Віктор Кухаренко.
    За його словами, у 2018 році на капітальний ремонт доріг у міському бюджеті передбачено 34 мільйони 476 тисяч гривень, а на поточний ремонт — майже 17 з половиною мільйонів. Крім вулиць Преображенської, Короленка та Великої Пермської, про які йшлося вище, на двох об’єктах незавершеного будівництва 2017 року — дорога по провулку Маріупольському, на вулицях Квітковій та Авіаційній — на даний час коригуються обсяги та вартість робіт, після чого їх продовжать. Буде завершено капітальний ремонт ще двох доріг: на вулицях Курортній (від  Яновського до Рум’янцева) та  Рум’янцева (від вулиці Курортної до вулиці Глінки). Вже проведено тендерні закупівлі та визначено замовників, з якими планується укласти договори на ремонт доріг на вулицях Кропивницького та Братиславській. 
     
    Цього року  в місті почнуть і капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на провулку Об’їзному. Термін виконання робіт — серпень — жовтень 2018 року.
    Поточний ремонт доріг в обласному центрі завершено на вулицях Ялтинській, Генерала Родимцева, Євгена Чикаленка, Євгена Тельнова, Степняка-Кравчинського, Комарова, Курганній, Ганни Дмитрян, по проспекту Університетському, а також на тендерних об’єктах — Студентському бульварі та провулку Василівському. Продовжиться поточний ремонт на вулицях Київській, Архітектора Паученка, на відрізку від Пашутінської до Кропивницького, Пацаєва, Академіка Тамма.
     
     
    За інформацією Віктора Кухаренка, капітальний ремонт тротуарів завершено на вулиці Бобринецький Шлях — від вулиці Нижньої П’ятихатської до провулка Маріупольського. Тривають роботи на вулиці Андрія Матвієнка, виготовлено проектно-кошторисну документацію та проводиться експертиза щодо вулиць Волкова та Комарова (від Межового Бульвару до вулиці Соборної).
    Активніше почне працювати і нова комунальна машина для ямкового ремонту доріг. Ліквідовуватиме ями, яких чимало утворилося на шляхах обласного центру після зими і літніх злив.
     
    Ольга Петренко     
     
    Нагадаємо: Як ремонтують вулицю Чорновола у Кропивницькому (ВІДЕО)