На Кіровоградщині ретроклуб «Олександрія» проводить фестиваль історичної техніки

  • 18 черв. 2018 15:05
  • 952
    • Новина На Кіровоградщині ретроклуб «Олександрія» проводить фестиваль історичної техніки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Спільнота шанувальників старовинної техніки ретроклуб «Олександрія», створений в м. Олександрії кілька років тому, організовує в своєму місті третій Всеукраїнський фестиваль історичної техніки «Ретрозліт «Олександрія». Захід пройде 14-15 липня 2018 р., організований за підтримки олександрійського міського голови Степана Цапюка та традиційного партнера фестивалю Андрія Коломійцева.
     
    Фестиваль проходить під егідою Автомобільної федерації України FAU та включений до її офіційного календаря. Як і минулого року, в ньому візьмуть участь більше ста одиниць старовинних автомобілів і мотоциклів.
    В рамках фестивалю пройде видовищне і захоплююче змагання - ралі на ретроавтомобілях, яке має титул етапу Кубка України, нарівні зі стартами в Києві, Львові та Кам'янці-Подільському. Завдяки цьому наші глядачі побачать ще більше унікальних автомобілів, причому не тільки в статичної експозиції, а в русі. Олександрійці очікують в гості найбільш шанованих членів ретротовариства України - колекціонерів і реставраторів з різних регіонів з унікальними експонатами зі своїх зібрань.
    Підтверджено участь ретроавтомобілів і ретромотоціклів з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Кам'янського, Кривого Рогу, Полтави, Кременчука та звичайно ж із самої Олександрії, Знам'янки та обласного центру.
    У цьому році фестиваль вперше пройде протягом двох днів.
     
    На суботу 14 липня заплановане класичне ралі на ретроавтомобілях по маршруту Олександрія - Кременчук. Збір та реєстрація автомобілів учасників призначені на пл. Соборній, там же, в присутності глядачів машини пройдуть технічну комісію. Цікаво буде не тільки тим, хто впритул цікавиться автомобілями, тут же пройдуть конкурси та вікторини з призами від спонсорів - компаній Philips Automotive і «МаркетОпт-Оптовичок». Передбачена окрема програма для дітей, зокрема, змагання на педальних автомобілях.
     
    Тут же буде дано старт ретрораллі, і після пробігу по пр. Соборному історичні автомобілі вирушать на маршрут. Фінішують учасники на автозаводі КрАЗ, де для них організовано екскурсію з відвідуванням заводського музею.
     
    У неділю 15 липня свято переміститься на стадіон «Ніка». Звідси стартує парад ретротехніки по вулицях Олександрії, тут на двох майданчиках протягом дня працюватиме виставка ретротехніки (вхід вільний!). Підготована музична програма, також на сцені працюватимуть ведучі, які організують для глядачів конкурси та вікторини з призами від «Оптовичка» і Philips. Призи знову очікують дітвору, яка захоче позмагатися в гонках на міні-техніці. Як і минулого року, глядачів порадують своїми виступами богатирі з клубу «Сильна Олександрійщіна», вони ж розберуться, хто з глядачів найсильніший і вже приготували для них нагороди.
     
    Церемонія нагородження переможців ралі та лауреатів фестивалю відбудеться о 17.00 в суботу.
    Оргкомітет фестивалю: Ігор Широкун, Костянтин Широкун, Олексій Василенко
     
    Довідка
    Ретрозліт «Олександрія» - фестиваль історичної авто- і мототехніки, що проводиться силами громадської організації «Ретроклуб «Олександрія» з 2016 року. Захід некомерційний, відвідуваність - близько 8 тис. глядачів (в 2017 р.) з Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей. Локація фестивалю - центральна площа міста Соборна і територія футбольного стадіону європейського класу «Ніка» (обгороджені асфальтовані майданчики, охорона, парк, річка, ресторан, виїзна торгівля). Вхід для глядачів вільний.
     
    У минулому 2017 року в фестивалі взяли участь понад 120 одиниць раритетної техніки, в тому числі з найвідоміших колекцій Запоріжжя («Фаетон» Д. Поздняков), Києва (OldCarService П. Лозовенко і Vintage Motors А. Рудницького), Кривого Рогу (В'ячеслав Беркало), Полтави (Андрій Миць) та ін. Крім статичної виставки фестиваль включає ралі на історичних автомобілях, парад техніки вулицями міста, виступи артистів, оцінку відреставрованих автомобілів експертами FAU, конкурси для дітей і дорослих.
    Ретрозліт «Олександрія» відвідують журналісти всіх місцевих, а також національних ЗМІ: «Автоцентр», «Автомир», «За рулем Украина», Motor News, auto.today, avto.ria.ua, infocar.ua, Drive2.ru, auto .24tv.ua, телеканали «1-й Автомобільний», «Телеканал 24» та «Інтер» з подальшим висвітленням у публікаціях і ефірних програмах.
     
     
    Нагадаємо: Гонщики з Кіровоградщини привезли три кубки з чемпионату України по автокроссу