Заява Європейського Союзу щодо низки справ політично ув’язнених

  • 28 трав. 2018 09:32
  • 1037
    • Новина Заява Європейського Союзу щодо низки справ політично ув’язнених Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 травня 2018 року після чотирьох років ув’язнення режисер Олег Сенцов, якого депортували до східного Сибіру, розпочав голодування. Інший незаконно утримуваний громадянин України Володимир Балух уже два місяці проводить голодний страйк.
     
    Вони виступили проти незаконної анексії Кримського півострова. Їх було засуджено з порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя судами, чию юрисдикцію ЄС не визнає.
     
    Надзвичайну тривогу викликає кількість кримських татар, яких переслідують та чиї права суттєво порушують. На додачу до цього, 21 травня 2018 року ув’язнено активістів Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова.
     
    Європейський Союз закликає дотримуватись міжнародних стандартів прав людини на півострові, а також негайно звільнити всіх незаконно утримуваних українських громадян в Росії та на Кримському півострові.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їхніми народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: Україна та Європейський інвестиційний банк підписали важливі міжнародні угоди