Україна та Європейський інвестиційний банк підписали важливі міжнародні угоди

  • 27 трав. 2018 10:00
  • 934
    • Новина Україна та Європейський інвестиційний банк підписали важливі міжнародні угоди Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна та Європейський інвестиційний банк підписали важливі міжнародні угоди, які стосуються питань оновлення енергосистеми держави та безпеки українських доріг. Підписання документів відбулося в рамках візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Брюсселю.
     
    В числі підписаних угод - Меморандум про взаєморозуміння з Міністерством фінансів України та Європейським інвестиційним банком, Гарантійна угода між Україною та Європейським інвестиційним банком в рамках проекту «Програма підвищення надійності підстанцій», а також фінансова угода між державним підприємством НАК «Укренерго» та Європейським інвестиційним банком.
     
    Проект «Програма підвищення надійності підстанцій» покликаний підвищити ефективність та надійність роботи вітчизняної енергосистеми для її інтеграції з мережею системних операторів передачі електроенергії Європи шляхом заміни застарілого обладнання високовольтних підстанцій із одночасним переходом на сучасні схеми розподільчих пристроїв та встановленням автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях Південно-Східного регіону України.
     
    Проект передбачає здійснення реконструкції 11 підстанцій на 330 кВ та 1 підстанції на 750 кВ Дніпровської електроенергетичної системи.
     
    Процес буде реалізований в Дніпропетровській області на 8 підстанціях («Нікопольська», «Прометей», «Південна» «Першотравнева» «Кам’янська» «Дніпровська», «Павлоградська» «Гірнича»), у Запорізькій області – на 2 підстанціях («Мелітопольська», «Запорізька»), у Кіровоградській області (підстанція «Кварцит»), у Донецькій області (підстанція «Південнодонбаська»).
     
    Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським інвестиційним банком передбачає, в тому числі реалізацію проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг у містах України». Мова про отримання позики у сумі 75 млн євро на фінансування відповідних робіт у містах Дніпро, Львів, Одеса, Кам’янець-Подільській, Харків, Київ. Спектр робіт – від безпосереднього оновлення доріг до використання допоміжних заходів, а саме будівництва велодоріжок, облаштування зупинок, зменшення викидів.
     
    Нагадаємо: Завершили будівництво та ввели в експлуатацію Бескидський залізничний тунель (ФОТО)