Нардеп від "Свободи" презентував у Кропивницькому власну законодавчу ініціативу в галузі освіти

  • 12 трав. 2018 19:25
  • 945
    • Новина Нардеп від «Свободи» презентував у Кропивницькому власну законодавчу ініціативу в галузі освіти Ранкове місто. Кропивницький
     
    10 травня у Кропивницькому пройшла зустріч голови Всеукраїнської асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, народного депутата України від ВО «Свобода» Олександра Марченка з керівниками технікумів, коледжів і училищ області. Про це пише сайт Свобода Кропивницький. 
     
     
    В ході спілкування з освітянами Олександр Марченко презентував свій законопроект «Про фахову передвищу освіту». До участі в заході долучилися свободівці з Новгородки та Кропивницького, голова фракції ВО «Свобода» в міській раді Кропивницького і депутати-свободівці Фортечної та Подільської районних рад в обласному центрі.
     
     
    Олександр Марченко акцентував увагу присутніх на важливості даного законопроекту, як такого, що покликаний захистити навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації. Також, на переконання депутата-свободівця, ухвалення цього законопроекту стане початком впровадження позитивних змін в галузі передвищої освіти.
     
    «Обговорення цього законопроекту уже пройшли у Львові, Закарпатті, Прикарпатті, Сєвєродонецьку, Краматорську та інших містах. Всього їх 17. В цілому дану ініціативу підтримують. Цим законопроектом ми приводимо в порядок кількість навчальних закладів. Крім того, сьогодні з фінансування державного заклади освіти І-ІІ рівня акредитації перекидаються на фінансування місцевими органами самоврядування. Я вважаю, що це неправильно. Статистика по Західній Україні свідчить, що зараз лише трохи більше 20 відсотків дітей після 9 класу лишаються навчатися в межах держави.
     
    Ми повинні повернути дітей в Україну. Це можливо лише тоді, коли ПТУ, коледжі та технікуми будуть фінансуватися з державного бюджету. Міністерство освіти на чолі з Лілією Гриневич не спромоглося розродитися цим законопроектом. Ми його зробили. Тепер маємо досягти його ухвалення у парламенті», - наголосив у своєму зверненні до присутніх Олександр Марченко.
     
     
    Принагідно, Олександр Марченко повідомив присутнім про намір провести переговори в Міністерстві освіти, щоб запропонувати долучитися до зареєстрованого у ВРУ законопроекту «Про фахову передвищу освіту» під номером 8321. Також він пообіцяв говорити з усіма представниками влади, щоб заручитися їхньою підтримкою.
     
    Після тривалих обговорень учасники заходу схвалили законопроект та домовилися про мобілізацію зусиль для того, щоб змусити владу його ухвалити. Керівники навчальних закладів подякували Олександру Марченку за гідну працю та пообіцяли всебічну підтримку законопроекту зі свого боку. Всі присутні зійшлися на тому, що законопроект допоможе готувати кваліфіковані кадри в межах України та позитивно вплине на розвиток передвищої освіти.
     
    Законодавча ініціатива свободівця Олександра Марченка знайшла позитивний відгук з боку керівників навчальних закладів ще й тому, що освітяни вже встигли на собі відчути впровадження так званих «реформ» уряду Гройсмана.
     
     
    Нагадаємо: Кропивницькі націоналісти долучились до Всеукраїнського форуму "За українську мову"