Найрезонансніші події, що сталися у Кропивницькому на минулому тижні

  • 22 квіт. 2018 10:08
  • 1594
    • Новина Найрезонансніші події, що сталися у Кропивницькому на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому затримали на хабарі інспектора патрульної поліції (ФОТО)
     
    Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі інспектора управління патрульної поліції у Кіровоградській області. Про це повідомляє прес-група УСБУ в Кіровоградській області.
     
    Правоохоронці встановили, що лейтенант поліції вимагав від місцевого жителя шість тисяч гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності за водіння автомобілем у стані сп’яніння. Вказану суму повинні були перерахувати на банківську картку близького родича зловмисника. Оперативники спецслужби затримали поліцейського поблизу місця роботи після зняття всієї суми неправомірної вигоди.
     
    Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.
     
    Операція з викриття зловмисника проводилась спільно із слідчим відділом прокуратури області та підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції.
     
     
    Водій кропивницької маршрутки сказав, що викинув через вікно посвідчення матері загиблого бійця
     
    Сьогодні на маршруті №134 водій по-хамськи повівся з  матір'ю загиблого бійця АТО Ігіта Гаспаряна . Про це журналісту сайту "Утренний город" повідомила дружина бійця Тамара Григорян.
     
    "Сьогодні мама вирішила проїхати в маршрутці, показала посвідчення. Він його вихватив з рук, почав сміятися та сказав, що викинув його. Каже: "Ідіть та заберіть його на вулиці". Я не розумію, над чим тут сміятися. Що в неї син загинув? Подія сталася о 8:30", - розповіла Тамара Григорян.
     
    В управлінні транспорту та зв'язку інформацію про інцидент підтвердили.
     
    "Сьогодні надійшла скарга на водія маршруту №134. Зараз чекаю на водія для з'ясування обставин події. Мені відомо, що жінка, матір загиблого, зайшла та пред'явила посвідчення водію №134. Він його викинув через вікно", - повідомив начальник управління Олександр Вергун.
     
     
    Кропивницький - місто, де вбивають ініціативу
     
    Цей пост — крик душі. Його виклала на своїй сторінці у Фейсбук активістка групи «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода, яка опікується зеленими легенями обласного центру. Скільки гіркої іронії в її повідомленні! Цього разу нависла загроза над молодими деревцями, посадженими активістами на перетині вулиць Волкова та Пацаєва. Цікаво, коли, нарешті порозуміються «зелені» активісти та комунальні служби?      
     
    Ну от, це сталося. Добралися таки і до алейки між Пацаєва і Волкова. Три роки тому депутат Олександр Рацул з колегами висадили там алею молодих дерев. З них мала би бути надзвичайно красива алея: катальпи, липи, берези, клени, кущі жасмину.
     
    Три роки я їх поливала, з травня по вересень, обкопувала, обгороджувала. Згодом приєдналися і місцеві жителі, вибирали свої «улюблені» дерева, казали: «Ну, щоб вам допомогти, ми оце беремо під свій патронат, кожен вечір його поливати будемо, уже вам менше роботи». Досадили там маленькі сосни.
    Все пішло в ріст, прижилося. Катальпи зацвіли минулого літа.
     
     
    Прокуратура стверджує, що ймовірна мати-вбивця знаходиться у психіатричній лікарні селища Нового
     
    Справу жінки, обвинуваченої у вбивстві своєї 12 річної доньки направлено на розгляд суду, про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 
     
    Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 35 річної жінки, яка підозрюється у вбивстві своєї неповнолітньої доньки, яке сталося 8 грудня 2017 року в обласному центрі.
     
    Процесуальний керівник у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 12-річної дівчинки (п.2, п.4 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне убивство) затвердив клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру. 
     
    Напередодні слідчі отримали висновок фахівців «Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я», де жінка проходила стаціонарне обстеження. За результатами проведення судово-психолого-психіатричної експертизи жінка на момент вчинення вбивства та на даний час «не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними». 
     
    На підставі отриманого висновку слідчим за погодженням з процесуальним прокурором було внесено клопотання до суду щодо зміни запобіжного заходу стосовно підозрюваної з тримання під вартою на поміщення до психіатричної установи. На даний час жінка перебуває в «Кіровоградській обласній психіатричній лікарні» с. Нового. 
     
    Наразі клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 35-річної матері убитої дівчинки направлено до суду для розгляду по суті.
     
     
     
    «Усміхнений боєць» Віталій Бабан
                  
    На Кіровоградщині полеглому бійцю Віталію Бабану встановили меморіальну дошку на будинку, де він мешкав. До дійства долучилися освітяни та учні школи, у якій він навчався, його побратими по службі, друзі та родичі. Честь її відкрити надали бійцям, які служили з Віталієм. Під час лінійки присутні висловили слова скорботи. Відчувалося, що для села Олексіївки — це непоправна трагедія.
     
    — Це була дитина–сонце. Завжди веселий, живчик. Коли прийшла сумна звістка, за ним плакало все село. Досі тяжко усвідомити, що це сталося. Його ніколи не бачили без посмішки. Ніколи не нагрубить, завжди допоможе. Він був другом мого сина. Хлопці завжди проводили разом час і навіть на море їздили компанією, — згадує жителька села Олексіївки Світлана Кісельова.
     
    Народився Віталій 9 березня 1994 року в селі Липняжці Добровеличківського  району. До Олексіївки його родина переїхала в 2007 році. В цьому ж році він пішов до 8–го класу Олексіївської загальноосвітньої школи. Після  її закінчення  вступив до професійного училища в Комсомольську (нині Горішні Плавні) Полтавської області  і по закінченні училища 1 жовтня  2012 року був призваний до лав Збройних Сил України. Через деякий час продовжив військову службу за контрактом. 20–річний юнак проходив службу  в 25–й Дніпропетровській  повітрянодесантній бригаді, особовий  склад якої  і сьогодні виконує бойове завдання на сході України. Перебував на посаді головного сержанта взводу, був командиром відділення 25–ї Дніпропетровської повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України, в/ч А1126, смт Гвардійське, Дніпропетровська область.
     
    14 червня 2014 року селом прокотилася сумна звістка. Терористи збили літак, на борту якого перебував і Віталій. 13 червня 2014 року десантники готувались до відправлення в зону проведення АТО. У ніч на 14 червня трьома військово–транспортними літаками Іл–76 з інтервалом у 10 хвилин вони вилетіли в Луганський аеропорт на ротацію особового складу. На борту також була військова техніка, спорядження та продовольство. Іл–76, на борту якого перебували дев’ять членів екіпажу 25–ї мелітопольської бригади транспортної авіації та 40 військовослужбовців 25–ї Дніпропетровської окремої повітрянодесантної бригади, о 0:51, під час заходу на посадку на аеродром міста Луганська, на висоті 700 метрів, був підбитий російськими терористами з переносного зенітно–ракетного комплексу «Ігла». Літак вибухнув у повітрі і врізався у землю поблизу аеропорту. 49 військовослужбовців — весь екіпаж літака та особовий склад десанту — загинули. 
     
     
    Минуло більше 40 діб, перш ніж десантників поховали: українські військові збирали рештки тіл загиблих, влада домовлялася з терористами про коридор для евакуації, в Дніпрі проводились експертизи ДНК для ідентифікації.
     
    26 липня Віталія поховали на кладовищі села Олексіївки Добровеличківського району
    Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 р. «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу» був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Пізніше нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).
     
    12 грудня 2014 року на фасаді будівлі Олексіївської ЗОШ І–IIІ ступенів, де навчався Віталій Бабан, встановлено меморіальну дошку на його честь. Вулицю Леніна перейменовано на вулицю Віталія Бабана.