Кому віддадуть Сквер Слави у Кропивницькому?

  • 29 бер. 2018 12:16
  • 2921
    • Новина Кому віддадуть Сквер Слави у Кропивницькому? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час засідання дванадцятої чергової сесії Міської ради Кропивницького розглядалася ситуаця, що склалася з приводу Скверу Слави. 
     
    До присутніх депутатів звернувся депутат від ВО "Свобода" Сергій Капітонов.
     
     
    "Перед міською радою вийшли люди, які стоять з плакатами, щоб не демонтували пам’ятку радянського терору, але жодної вимоги, жодного плакату щодо дозволу на торгівлю не було. Я закликаю Андрія Райковича допомогти людям і знайти можливість торгувати і заробляти собі на хліб.
     Націоналісти проголошують 2018 рік роком очищення нашого міста від кровавої радянської символіки.
    Я вдячний міському голові Андрію Павловичу за сприяння у демонтажу комуністичної символіки у Кропивницькому". 
     
     
    Далі взяв слово Олег Краснокутський ("Наш край"), який звернувся до Сергія Капітонова зі словами, що ніхто не давав вам права паплюжити тих людей, які вийшли з плакатами перед міськрадою.  "Дайте їм можливість піти спокійно в інший світ. Символіка - не питання, не треба над людьми знущатись".
     
    Підсумував дебати з цього приводу Андрій Райкович:
     
    "Ніхто людям поганого зробити не хоче. А певним людям, представникам політичних сил, не слід ховатися за спини цих людей і використовувати їх для вирішення якихось політичних питань. Ми почули цих громадян, які не мають достатнього рівню забезпеченості і які стоять на ринку, який хаотично створений і не зареєстрований.
     
    Відносно упорядкування цих питань я даю доручення Управлінню ЖКГ і Управлінню торгівлі міської ради, департаменту економіки розібратися в цій ситуації, і ми обов’язково вийдемо на прямий відкритий діалог, проведемо громадські слухання і приймемо єдине правильне рішення. Але залишати сквер у тому вигляді, в якому він зараз є, неможливо".
     
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Чого вимагають комуністи перед міською радою Кропивницького?