На Кіровоградщині затримали любителя комп’ютерної техніки

  • 9 лют. 2018 12:04
  • 849
    • Новина На Кіровоградщині затримали любителя комп’ютерної техніки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поліцейські встановили особу зловмисника, який скоював крадіжки техніки. Про це повідомляє Світловодський відділ поліції Кіровоградської області.
    Чоловік «полював» на комп’ютерне обладнання і телевізори. Загалом працівники поліції перевіряють причетність 40-річного громадянина на причетність до дев’яти фактів кримінальних правопорушень. 
     
    До Світловодського відділу поліції у грудні надійшло повідомлення про те, що з приміщення пансіонату, в якому розташовані офіси, невідома особа вкрала системний блок, монітор та клавіатуру. Через декілька днів надійшло аналогічне звернення про викрадення «wi-fi»-роутера.
     
    Поліцейські викрили у злочинах раніше судимого за крадіжки місцевого жителя. Громадянин увечері проходив повз пансіонат і вирішив обікраси офіс. Злодій відчинив вікно та заліз до приміщення. Потім знайшов дорожню сумку, склав у неї викрадені речі та відніс додому, а в подальшому продав знайомому за 2000 гривень. Отримані кошти витратив на власні потреби, - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.
     
    Крім того, як з’ясувалося, зловмисник причетний і до крадіжки ноутбука та монітору з місцевої лікарні, а також двох телевізорів із банного закладу. Поліцейські встановили, що ноутбук злодій залишив для власного користування, а телевізори та монітор продав знайомому, отримавши близько 5 000 гривень.
    За цими фактами триває розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому потерпілий сам розшукав вкрадений акумулятор