Стало відомо, заради кого спиляли здорові тополі на Друкарні

  • 8 лют. 2018 10:02
  • 1870
    • Новина Стало відомо, заради кого спиляли здорові тополі на Друкарні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Власник кіоску  «Тютюнові вироби» звернувся до міськради з проханням дати дозвіл на розробку проекту землеустрою. Розробка є ланкою, яка передує наданню земельної ділянки в оренду або у власність. 
    Про це на ФБ пише громадський активіст  Максим Сінченко.
     
    "Сьогодні ще над черговою клумбою та трьома деревами нависла загроза знесення. Загроза була відвернута завдяки депутатам міськради, але тимчасово. Нижче по-порядку.
     
    Біля зупинки «Типографія» у напрямку центру знаходиться кіоск «Тютюнові вироби», основним товаром якого є цигарки та алкоголь. Власник кіоску звернувся до міськради з проханням дати дозвіл на розробку проекту землеустрою. Розробка є ланкою, яка передує наданню земельної ділянки в оренду або у власність. Однак власник хотів отримати не ділянку, яка знаходиться під кіоском, а весь газон, на якому крім квітів ростуть три дерева. Власник кіоску хотів отримати земельну ділянку для будівель торгівлі.
     
    Потрібно зазначити, що у випадку надання власнику кіоску землі з таким призначенням (для будівель торгівлі) він може безперешкодно отримати містобудівні умови, розробити проект, зареєструвати декларацію на початок будівництва, і одного дня мешканці будинку поряд з кіоском замість квітів та дерев отримають на відстані 2 метрів від свого будинку чергового архітектурного монстра. Не факт, що одноповерхового. І цей монстр буде побудований абсолютно законно, не зважаючи на те, що він зайняв прилеглу територію будинку, яка належить всім мешканцям будинку, що заради нього були знесені квіти, три дерева, що не будуть дотримані вимоги побутового розриву та інсоляції… І все це може стати реальністю, якщо на сесії, не зважаючи на висновки профільної комісії, це питання буде замасковане, наприклад, питаннями надання землі атовцям та проголосоване. Або ж доповідач вчергове «допустить помилку» та скаже, що ця земля не в 2-х, а в 200 метрах від будинку.
     
     
    Радує те, що члени земельної комісії (Олександр Шамардін, Юрий Гребенчук, Сергій Капітонов, Вадим Дрига, Anatolii Larin) на чолі з Юрій Деркаченко сьогодні були одностайні, не дивлячись на партійну приналежність. Було відмовлено ще близько 10 однотипних прохань, коли замість кіоска 11 кв м підприємець просить землі вп’ятеро більше (і так 4 рази для одного підприємця по різним адресам). Коли власник нерухомості у Ковалівському парку просить оформити землю парку (тобто природно-заповідного фонду, який за запевненнями діючих депутатів не буде дерибанитись), при чому площа ділянки вдвічі більша за площу нерухомості. Коли інший підприємець просить викупити частину центрального ринку під кіоском знову ж таки з перспективою розширення. Тому згаданим депутатам подяка за стійкість.
     
    Засмучує, що прізвища підприємців всі ті ж. Так газон біля зупинки «Типографія», що на фото, хоче використати для будівель торгівлі Гарькавий Ю.В… І після цього всього слова таких людей будуть мати якусь вагу?..
     
    І ще одне питання: як можна отримати документи на власність на тимчасову споруду, яка має бути демонтована після закінчення терміну дозволу? Ви не знаєте?" - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Багаторічним тополям на зупинці Друкарня лишилося жити лічені хвилини (ВІДЕО)