Борця з «Руским миром» у Кропивницькому хочуть притягнути до відповідальності за акцію до Дня Незалежності (ФОТО)

  • 7 лют. 2018 11:55
  • 1214
    • Новина Борця з «Руским миром» у Кропивницькому хочуть притягнути до відповідальності за акцію до Дня Незалежності (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під стінами Кіровського районного суду сьогодні, 7 лютого, зібралося кілька десятків активістів. Вони пришли підтримати кропивничанина Дмитра Завражного, який минулого року до Дня Незалежності України організував акцію зі знищенням банеру з написом «Єлисаветград». Зараз власник банеру хоче притягнути активіста до відповідальності.
     
    «Всі пам’ятають мою акцію в День Незалежності зі знищенням банеру. Місяць тому я прийняв дзвінок і людина представилася як дільничний. Сказав, що запрошує на співбесіду. Правоохоронець повідомив, що  виступає у справі зі знищенням банеру в якості обвинуваченого. Сьогодні триває  засідання за статтею дрібне хуліганство. Моя справа честі відстояти справедливість та довести, що  я не дрібний хуліган, а борюся за територіальну цілісність України та проявами сепаратизму», - розповів Дмитро Завражний.
     
     
    Як зазначив чоловік, вчора він написав листа до СБУ в Кіровоградській області на ім’я керівника управління, щоб йому дали роз’яснення, чому звернення ігноруються та СБУ імпотентна у своїх діях. 
     
     
    «Я звертався о вищого керівництва СБУ з приводу того, що в місті ведеться підбурювання народу для перейменування Кропивницького на «Єлисаветград», а це російсько-імперська назва, а так як Росія є правонаступником Російської імперії, то це пряме підігравання країні-агресору. Верховна Рада визнала її такою», - розповів Дмитро Завражний.
     
    Незалежно від рішення суду, чоловік налаштований і далі боротись з проявами сепаратизму на території обласного центру. 
     
    «У мене є послідовники, які мені будуть допомагати в цьому. Але хочеться, щоб не я працював замість СБУ, а навпаки. В мене є багато інших справ. Я співпрацюю з закордонними волонтерами із діаспори, які допомагають нашим бійцям. Приїхавши до Кропивницького та оглянувши борди, вони кажуть: «Ми Вам допомагаємо фінансово зовні, а ви не можете розібратися зі своїми справами в середині». На їхню думку, це дивно, що в нашому суспільстві до сих пір такі прояви присутні», - додав кропивничанин.
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині громада зірвала сесію сільської ради (ВІДЕО,ФОТО)