Очільник Кропивницького звітував про рік роботи

  • 1 груд. 2017 16:31
  • 1037
    • Новина Очільник Кропивницького звітував про рік роботи Ранкове місто. Кропивницький
              
    Міський голова Кропивницького Андрій Райкович минулого тижня звітував про останній рік своєї діяльності на посаді. Захід відбувся у форматі програми «МИ» на четвертому поверсі міськради. Долучилися до дійства журналісти, голови квартальних комітетів, керівники управлінь та відділів міської ради, пенсіонери, комунальники, представники громадських організацій та інші. Після перегляду відеоролика про підсумки діяльності Андрій Райкович розповів про річні здобутки та плани на майбутнє. 
     
    ЖКГ. У поточному році за кошти міста під час правління Андрія Райковича  відремонтовано доріг майже на 30 млн грн. Окрім асфальтування вулиць, замінили покриття у дворах спальних районів. Щодо невиконаних обіцянок, то цьогоріч невпорядкованою залишилася вулиця Короленка. Її, ймовірно, ремонтуватимуть наступного року. Також на наступні роки планують  і ремонт арки під залізницею та мосту між вулицею Полтавською та автовокзалом. 
     
    Транспорт. Цього року, як і торік, очільник Кропивницького звернув увагу на знищення транспортної монополії маршрутників за рахунок придбання 20 великогабаритних автобусів. Попри супротив приватних перевізників, на наступний рік за кошти міського бюджету заплановано придбати ще десять автобусів середньої місткості. Серед обіцянок на майбутнє також прозвучало: «якісні дорожні знаки і розмітки, світлофорне господарство, системний діалог з перевізниками». 
     
    Медицина. Міський голова нагадав про відкриття чотирьох медичних закладів та виділення з бюджету на цю галузь 212 мільйонів гривень. Окрім нових ремонтів закладів, Андрій Райкович проанонсував заміну старих кадрів.
     
     
    — Скільки б закладів ми не ремонтували, важлива відповідальність кожного працівника установи, головного лікаря. В мене є претензії до певних закладів. Рівень медицини залежить від персоналу. На роботу треба брати молодих, амбітних та професійних. Хто дійшов до пенсійного віку, тим треба подякувати, — сказав він. 
    Завершив свій звіт Андрій Райкович питаннями освіти та соціального захисту. За його словами, на витрачені 700 мільйонів бюджетних коштів цьогоріч відремонтовано 213 закладів освіти та  п’ять спортзалів, придбано комп’ютерну техніку та утеплено кілька шкіл. Щодо соціального захисту, то з бюджету для незахищених верств населення виділили 39 мільйонів гривень. Три мільйони гривень передбачено на соціальну підтримку АТОвців та їхніх сімей, на медичну допомогу та стоматологію. 
    Після звіту міського голови формат зібрання перейшов у запитання. Їх присутні в залі ставили за запланованим списком. Зазначимо, журналістам про свої запитання потрібно було повідомити міську раду заздалегідь. Питання голів квартальних комітетів та пенсіонерів, присутніх у залі, починалися переважно з  «дифірамбів» та закінчувалися проханнями: побудувати аптеку, відремонтувати бібліотеку або ж вплинути на роботу сміттярів «Екостайлу» та ремонтників міськводоканалу. Зустрічалися також запитання щодо запобігання корупції та «Чому не працює годинник на будівлі головпоштамту?»
     
    Семен Дмитренко   
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому перед громадою звітували депутати ВО «Свобода»