У Кропивницькому перед громадою звітували депутати ВО «Свобода»

  • 17 лист. 2017 12:01
  • 1381
    • Новина У Кропивницькому перед громадою звітували депутати ВО «Свобода» Ранкове місто. Кропивницький

    Учора, 16 листопада, у будинку профспілок перед містянами звітували кропивницькі депутати від ВО «Свобода».

    На даний захід  завітали голова обласної організації ВО  "Свобода" Ігор Степура і представники Новгородківської і Новоархангельської районних організацій ВО "Свобода". Заслухати звіт депутатів були запрошені всі охочі представники громади.

     

    Першим взяв слово Сергій Капітонов, голова фракції ВО  "Свобода" у міськраді Кропивницького. Він розповів про складнощі, які доводиться долати малочисельній націоналістичній фракції, але наголосив, що навіть за таких умов свободівцям вдалося багато досягнути. Сергій Капітонов розповів про боротьбу «Свободи» проти дерибану землі в обласному центрі, що стало неоголошеним «принципом» роботи міської ради 7 скликання.

     

     
    «Багато з наших досягнень – це досягнення, в тому числі, і громади. Підкреслю, що найбільше вдалося зробити саме там, де громадяни активні, здатні згуртуватися і спільно з депутатом вимагати від міської ради відповідних дій. Саме завдяки позиції людей, які прагнуть змін, все, що вдалося зробити, стало реальністю, а не просто декларацією намірів депутатів нашої фракції», – наголосив Сергій Капітонов.

     

    За сприяння свободівця регулярно розчищається сквер Молодіжний на Некрасівці, там же був облаштований дитячий ігровий майданчик.

    За ініціативи націоналіста було проведено світло на вулицях Желябова і Сиваська.

     

     

    За ним виступив Геннадій Маламен, депутат від ВО «Свобода» у міській раді, який розповів про свої досягнення на депутатській ниві. На округ Геннадія (35 округ) свідомо не виділено достатньо коштів,порівняно з іншими депутатами, але все ж за його сприянням облаштований дитячій майданчик, а у ЗОШ № 7 вставлені нові вікна. Загалом із 32 заяв позитивно було вирішено 8 питань.

     

     

    Голова фракції ВО «Свобода» у Фортечній районній у м. Кропивницькому раді Ігор Якименко звітував перед громадою за роботу своєї фракції, яка налічує трьох депутатів.

     

     

    Депутат розповів присутнім, що у районних у місті рад дуже обмежені повноваження і треба добиватися від міської ради розширення цих повноважень, а то виходить, що Фортечна і Подільська ради завідують лише колодязями.

     

    2 жовтня 2016 року було проведено через раду депутатський запит Якименко І.А. щодо ремонту зупинки громадського транспорту “Інгульська”, 24 грудня 2016 року фракція в повному складі, в рамках декомунізації, проголосувала за зміну назви Кіровської районної в місті Кіровограді ради на Фортечну районну в місті Кропивницькому раду

     

    Минулого літа за сприяння Якименко І.А. на вул. Тургенєва, що на Балашівці, було облаштовано освітлення.

     

     

    Також в роботі Якименка І.А. незаконна рубка на березі руки Інгул в захисній смузі. Було кілька звернень до Державної Екологічної інспекції в Кіровоградській області, Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, Міжрегіональному управлінні НацДержСлужби у Полтавській та Кіровоградській областях та Державній екологічній інспекції України м. Київ.

     

    За ініціативи свободівців за поданням Сергія Чабаненка  депутати Кіровської районної ради підтримали рішення “Про звернення депутатів щодо відставки уряду під керівництвом А. Яценюка” (№43 від 17 березня 2016 року).

     

    Сергій Чабаненко, депутат Фортечної районної у місті раді, 16 березня 2017 р. направив звернення до Кабінету міністрів України і Верховної Ради щодо недопущення підвищення тарифів на газ для споживачів.

     
     
    3 березня 2016 року рішенням ради № 23 було проведено депутатський запит Чабаненка С. В. щодо ремонту дорожнього покриття по вулиці Український, була отримана відповідь про виконання запиту.
     

     

    Олена Скочко, депутатка Фортечної районної у місті Кропивницькому раді від ВО «Свобода» 20 червня 2017 р.подала запит на міського голову щодо провулку Плетений, що знаходиться на Чечорі з проханням вжити негайних заходів щодо відновлення дорожного покриття і встановлення вуличного освітлення. На вказаному провулку зовсім немає освітлення і нормальної дороги.

     

     

    На даний запит надійшла відповідь, що у Програмою розвитку дорожнього господарства не передбачено проведення капремонту у 2017 році. Отже на наступній сесії, яка відбудеться 21 листопада, депутатка обіцяла зробити повторний запит щодо освітлення і ремонту дорожнього покриття на пров. Плетений.

     

     

    На завершення заходу депутати відповіли на всі запитання виборців. Закрили збори традиційним виконанням українського Славня.

     

    Нагадаємо: "Свобода" стала на захисті прав жительки села на Новгородківщині

     
     

    Олена Скочко