В Кропивницькому стартувала акція «16 днів проти насильства»

  • 29 лист. 2017 14:34
  • 1871
    • Новина В Кропивницькому стартувала акція «16 днів проти насильства» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому стартувала акція «16 днів проти насильства»: працівники відділу по зв’язкам з громадськістю УПП Кропивницького відвідують навчальні та дошкільні заклади та розповідають дітям про їхні права та обов’язки.
     
     
    В Кропивницькому стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», що триватиме з 25 листопада до 10 грудня. Основним завданням якої є проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
     
     
    Від початку тижня патрульні активно спілкуються із підростаючим поколінням, розповідають їм про норми діючого законодавства та передбачену відповідальність за їхнє невиконання.
    Для кращого сприйняття та розуміння дітьми, що небезпечного може трапитись в реальному житті та які можуть бути наслідки, патрульні провели з вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Кіровоградської обласної ради спеціальний тренінг, на якому розглянули приклади зі своєї практики щодо різних випадків попередження та викриття злочинів, а також випадків, коли діти потрапляли у небезпечні ситуації через недотримання законів та правил безпечної поведінки.
     
     
    Під час таких зустрічей діти активно спілкуються із представниками відділу по зв’язкам з громадськістю УПП Кропивницького, з інтересом слухають про правила безпеки, які пояснюють інспектори, ставлять питання і цікавляться різними аспектами щодо правил поведінки у складних ситуаціях, на кшталт, «що робити, коли брат чи сестра відібрали кишенькові гроші», «як поводити себе, коли поряд немає дорослих і комусь потрібна допомога», «чи може дитина повідомити поліцію про небезпеку» та багато інших.
     
     
    – Дітям дуже подобається інтерактивне спілкування з поліцейськими, ми бачимо це по їхнім зацікавленим поглядам. Від початку тижня ми охопили близько 500 дітей, плануємо і надалі відвідувати навчальні заклади та спілкуватися з учнями. 
     
     
     
    Коли патрульні у формі зі спеціальними засобами та інвентарем проводять з дітьми навчання – це неабияк справляє враження на малечу, а тому все сприймається і запам’ятовується значно краще. Зрештою, пояснення дітям базових речей – це робота на перспективу, яка впливає на їхню загальну етику і культуру. В результаті ми отримуємо безпечне середовище, - впевнена працівник відділу по зв’язкам з громадськістю УПП Кропивницького Вікторія Грінченко.
     
     
    Як поліцейські борються з насильством на Кіровоградщині?