Чи потрібен Кропивницькому "Червоний хрест"?

  • 2 лист. 2017 15:31
  • 1258
    • Новина Чи потрібен Кропивницькому «Червоний хрест»? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 2 жовтня, пройшла 13 сесія Фортечної районної у м. Кропивницькому раді сьомого скликання. Засідання проходило у приміщенні КЗ "Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю".
     
    Після розгляду усіх питань порядку денного перед депутатським корпусом виступила голова благодійної ГО "Червоний хрест" Олена Гончаренко. Вона звернулась до депутатів за підтримкою і розповіла про те, що раніше до складу організації входило десять патронажних сестер і благодійна ГО "Червоний хрест" фінансувалась. Тепер ситуація різко змінилась, з початку 2017 року Міністерство охорони здоров’я припинило фінансування "Червоного хреста", тому з усіх працівників залишилось лише троє, які працюють на громадських засадах. 
     
     
    Олена Миколаївна розповіла, що вже зверталася до Кіровоградської міської ради, але там депутати відмовили організації у фінансовій підтримці. Наприклад, депутат Олег Краснокутський висловився, що "Червоний хрест" не потрібен місту як такий, так як є центр соціального обслуговування. Але ж громадяни - і ветерани, і молодь, і люди з інвалідністю - постійно звертаються у благодійну організацію за медичною допомогою або речами, продуктами (не дивлячись на те, що у Кропивницькому ветеранські організації фінансуються). Тож така організація дуже потрібна кропивничанам.
     
    Мова йде про 500 000 грн. на рік, на які можна утримувати близько десяти патронажних сестер. Депутати Фортечної ради одноголосно вирішили направити звернення в міську раду Кропивницького, щоб депутатський корпус ще раз розглянув це питання і виділив кошти на утримання "Червоного хреста".
     
     
    Олена Скочко 
     
    Нагадуємо: Підприємці «Європейського» ринку мітингують та вимагають зменшити їм орендну плату