У Кропивницькому журналістам стало легше виявляти корупцію в земельних договорах

  • 26 жовт. 2017 17:41
  • 1183
    • Новина У Кропивницькому журналістам стало легше виявляти корупцію в земельних договорах Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницькі журналісти-розслідувачі створили онлайн-сервіс для пошуку інформації в договорах оренди земельних діляно, укладених між міською радою та об’єктами господарювання різних форм власності. 
     
    За словами керівника ГО «Центр медіа розслідувань «ПРОЗОРО» Павла Лісніченка, над проектом працювали трохи менше півроку. Ці роботи могли б відбутися швидше, проте міська рада Кропивницького відгукнулася на співпрацю неохоче. 
     
    «Довго над проектом працювали, бо міська рада не особливо привітно бажала нам допомагати в роботі. На наш запит надати нам інформацію по договорам на прийшла відповідь, що об’єм інформації занадто великий і ми маємо сплатити певну суму коштів для її отримання. Пізніше нам вдалося досягти порозуміння і ми отримали бажане», - повідомив Павло Лісніченко. 
     
    Під час прес-конференції Павло розповів, що новий продукт значно відрізняється від Кадастрової карти України та дозволяє знайти потрібний договір не лише по кадастровому номеру чи даті реєстрації, а й по розміру орендної плати, розміру земельної ділянки та даті прийняття рішення. 
     
    Скористуватися сервісом всі охочі можуть за адресою http://openland.in.ua/.
     
    Світлана Барвінок
     
    Нагадуємо: Чию парковку пропіарила міська рада Кропивницького?