Чию парковку пропіарила міська рада Кропивницького?

  • 25 жовт. 2017 16:33
  • 1620
    • Новина Чию парковку пропіарила міська рада Кропивницького? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У понеділок, 23 жовтня, на офіційному сайті міської ради Кропивницького з’явилась корисна, однак вельми неоднозначна новина – «У центрі Кропивницького облаштована стоянка для автомобілів». Про це повідомляє центр медіарозслідувань ПРОЗОРО 
     
    Серед іншого замітка містить наступний текст - «…представники міської влади, спільно з правоохоронцями просять автолюбителів більше не паркуватись на вулицях, а лишати авто в облаштованому місці», після чого йде деталізоване роз’яснення щодо того, де саме знаходиться конкретна автостоянка та які тарифи діють на даному комерційному об’єкті.
     
    Центр медіарозслідувань «Прозоро» зацікавився, кому належить автостоянка та кому вдалось використати офіційний сайт міської ради як майданчик для комерційної реклами.
     
     
    Cкориставшись послугами стоянки та отримавши квитанцію про оплату, вдалось з’ясувати, що прибутки від діяльності нововідкритого інфраструктурного об’єкту отримує ФОП Богонос Володимир Ілліч, що офіційно зареєструвався лише 4 місяці тому, 27-го червня 2017 року. Крім власне бізнесу підприємець, а свого часу заступник голови обласної державної адміністрації­ (1996-2000 р.) та заступник генерального директора ­­ ВАТ  «Кіровоградграніт», входить до складу ради старійшин при голові Кіровоградської обласної державної адміністрації.
     
     
    Що ж до ділянки, на якій розміщена парковка, то вона, за даними Публічної кадастрової карти України, належить на праві приватної власності Бахмач Наталі Володимирівні, дружині знаного у місті підприємця-олігарха, голови наглядової ради ПАТ "НВП "Радій" Євгенія Бахмача, та призначена «для розміщення приміщень спортивно-культурного призначення».
     Цікава особливість – кінцевими бенефіціарними власниками «Кіровоградграніт», де свого часу працював Володимир Богонос, є все ті ж Євгеній та Наталя Бахмач.
     
    Нагадаємо: визначили проекти "Громадського бюджету-2018"