Як кропивницька "Зірка" зуміла переломити хід подій і здобула вольову перемогу

  • 17 жовт. 2017 16:37
  • 1273
    • Новина Як кропивницька «Зірка» зуміла переломити хід подій і здобула вольову перемогу Ранкове місто. Кропивницький
    Поступаючись по ходу поєдинку львівським «Карпатам», наша молодіжка зуміла переломити хід подій і здобула вольову перемогу з рахунком 2:1.  Про це повідомляє сайт ФК Зірка
     
    Складам обох суперників, мабуть, могли б позаздрити багато тренерів колективів U-21 в чемпіонаті України – стільки підсилення з першої команди. У «Зірки» в основі грали Роман Льопка, Марк Кастельс, Назар Маліновський, Арман Оганесян, Олександр Маткобожик, Кирило Дришлюк, Вячеслав Панфілов та Сергій Петров. У «Карпат» − Федеріко Перейра, Назар Виздрик, Олександр Осман, Дмитро Кльоц, Редван Мемешев та Роман Дебелко.
     
    Саме екс-капітан кропивничан наносив перший удар по воротах у цьому матчі. Після кутового Федеріко Перейра головою пробив точно в руки Романові Льопці. У відповідь, «зіркові» провели атаку лівим флангом, де втратили м’яч. Львів’яни швидко провели контрвідповідь, Редван Мемешев із правого флангу, під гострим кутом, увірвався до штрафного майданчика і пробив, а м’яч пролетів точно між ногами нашого голкіпера – 0:1. Зазначимо, що гол цей виглядав досить курйозним, адже не всі зрозуміли, що м’яч таки потрапив у сітку.
     
    Після пропущеного м’яча «жовто-червоні» мали два стандарти біля воріт суперників, але подачі від Армана Оганесяна ні з кутового, ні зі штрафного дивідендів нашій команді не принесли. «Леви» за кілька хвилин також пробивали зі стандарту по центру воріт, але, на щастя для господарів, Дмитро Кльоц не влучив у отвір воріт.
    А на 16-й хвилині Максим Авер’янов пробив точно під поперечину, проте після того, як Вячеслав Панфілов, який боровся за м’яч, опинився в положенні поза грою, арбітр гол скасував. Загалом, у середині тайму складалося враження, ніби йде боротьба за ініціативу. Зрозуміло, що підопічних Олександра Чижевського рахунок улаштував, а от нашій команді потрібно було щось вигадувати. Варто відзначити Кирила Дришлюка, який у першому таймі був, мабуть, найкращим гравцем «Зірки» на полі. Хавбек устигав і відбирати м’ячі, і підстраховувати своїх партнерів, і віддавати передачі, розпочинаючи, тим самим, атаки.
     
    Дуже перспективним виглядав штрафний, котрий заробив Вячеслав Панфілов. Сам постраждалий і виконав цей стандарт, але пробив вище воріт. «Карпати» також, у відповідь, заробили штрафний, але Дмитро Кльоц віддав дуже неточну передачу.
    А наприкінці першої половини зустрічі кропивничани серйозно «підтиснули» суперника і створили ще два моменти, обидва після кутового. Спочатку, після падіння Сергія Петрова, за яке арбітр пенальті не призначив, на підбиранні першим був Олександр Маткобожик, котрий спрямовував м’яч точно під поперечину, але Олег Мозіль, в ефектному стрибку, врятував свою команду. Після наступного корнеру головою пробив Марк Кастельс − в руки воротарю львів’ян. Отож, на перерву суперники пішли за мінімальної переваги гостей у рахунку – 0:1.
     
    Другий тайм суперники розпочали дуже жваво. Одразу після розіграшу м’яча «леви» побігли в атаку, але дістатися до м’яча Редвану Мемешеву завадив Роман Льопка. Миттєво підопічні Миколи Лапи провели контратаку, в якій Андрій Капелян, котрий щойно вийшов на заміну, заробив пенальті та ще й другу жовту картку для Назара Виздрика, що означало вилучення гравця «Карпат». Вячеслав Панфілов пробив по центру воріт, але, на щастя, м’яч, від ніг голкіпера, таки опинився в сітці – 1:1. Попереду ще був увесь другий тайм, який гостям довелося грати в меншості.
     
     
    Та гості не знітились, а намагалися грати на перемогу. Редван Мемешев, за дві хвилини, претендував на одинадцятиметровий, але отримав попередження за симуляцію. Згодом, класно, в підкаті, проти того-таки Мемешева, в межах свого штрафного майданчика, зіграв Арман Оганесян, вибивши м’яч із-під ніг нападника. Загалом же, друга сорокап’ятихвилинка так і тривала на високих швидкостях, і саме «зіркові» більше часу перебували в атаці. У діях футболістів львів’ян простежувалася певна паніка. Адже часто захисники втрачали м’яч на своїй половині поля, та й голкіпер вводив м’яч у гру, ударом від воріт, в ноги нашим гравцям. Після одного з таких епізодів Андрій Капелян загубив перспективний момент, не віддавши передачу Назару Маліновському праворуч, а змістившись із флангу в центр та несильно пробивши з дальньої дистанції.
     
     
    А от згодом активізувались «леви». Зокрема, двічі нашу команду відверто «пробачив» Роман Дебелко. Спочатку класно зіграв Роман Льопка при виході нападника гостей із ним сам на сам. А згодом Дебелко, з вигідної позиції, просто не влучив у дальній кут воріт. Після цих епізодів на полі почав спостерігатися певний сумбур, коли гравці обох команд часто втрачали м’яч у простих ситуаціях.
    Наступна ж небезпека в матчі виникла після того, як захисник вибив м’яч із-під ніг Назара Маліновського. На підбиранні першим був Владислав Клочан і хавбек, в один дотик, потужно пробив, але, на жаль, влучив у поперечину, а добити м’яч у ворота нашим гравцям не вдалось. А за кілька хвилин небезпека виникла вже біля протилежних воріт. Господарям поля здалося, що м’яч вилетить за межі поля, після дальнього удару гравця «Карпат», але в цій ситуації добре зорієнтувався Олександр Осман, котрий віддав гострий пас до штрафного майданчика, точно на ногу Ігорю Богачу. Та гравець гостей, котрий нещодавно вийшов на заміну, пробив вище воріт. Ще один момент в атаці мали й підопічні Миколи Лапи. Після прострілу Вячеслава Панфілова, на дальній стійці пробивав Олександр Тарасюк, але, на жаль, вище цілі.
     
    За п’ять хвилин до кінця основного часу, ще одну нагоду змарнував Ігор Богач, ударом повз ворота замкнувши простріл із правого флангу. На щастя для нас, за кілька миттєвостей спрацювало старе неписане футбольне правило: «Не забиваєш ти − забивають тобі». Вячеслав Панфілов, у чужому штрафному майданчику, накрутив кількох опонентів і пробив по воротах. Голкіпер Олег Мозіль відбив цей удар, але на підбиранні першим зіграв Максим Авер’янов і відправив м’яч точно в ціль – 2:1.
    Кінцівка матчу була нервовою, адже львів’яни заробили два штрафних, але з подачами із різних флангів наші захисники впорались. Отже, фінальний свисток арбітра зафіксував  вольову й важливу перемогу кропивницької «Зірки» U-21 над «Карпатами» U-21 з рахунком 2:1.
     
    На Кіровоградщине прошел автомобильный праздник