Стало відомо про зв’язок між двома випадками розриття радіоактивного могильника під Кропивницьким

  • 15 вер. 2017 15:33
  • 1288
    • Новина Стало відомо про зв’язок між двома випадками розриття радіоактивного могильника під Кропивницьким Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальник спецінспекції Кропивницького повідомив про зв'язок між двома кримінальними справами про розриття радіоактивного могильника.
     
    Під час зустрічі з журналістам начальник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта повідомив про зв'язок між двома кримінальними справами по розриттю радіоактивного могильника на території обласного центру.
    За його інформацією, чорні копачі другого злочину дізналися про деталі захоронення забрудненого цезієм металу від водія екскаватора – фігуранта першого кримінального провадження. 
    Також Андрій Максюта розповів, поліцією не був арештований автомобіль, на якому зловмисники (фігуранти розриття 7 вересня) вивозили викопаний метал. Цей транспортний засіб інспектори пізніше бачили на території будинку неподалік місця події. 
    «Спільно з СБУ ми затримали чорних копачів повторно та передали до правоохоронцям. Їх забрали на транспортному засобі, в якому був метал, зокрема мотори з цього могильника. Наступного дня цей автомобіль був помічений у дворі копачів. Тобто поліція відпустила цей транспорт», - повідомив Андрій Максюта. 
     
    Очільник спецінспекції також повідомив, правоохоронці не можуть дати чіткої відповіді щодо цієї автівки. Хтось каже, що вона перебуває на арешт-майданчику, а хтось просто уникає вдповіді.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нагадуємо, тиждень тому Андрій Максюта зняв відео про те, як під Кропивницьким знову розрили радіоактивний могильник