У дитячій обласній лікарні відтепер працює нова діагностична апаратура

  • 21 серп. 2017 17:00
  • 992
    • Новина У дитячій обласній лікарні відтепер працює нова діагностична апаратура Ранкове місто. Кропивницький
    Другий в Україні. Президент передав дитячій лікарні апарат, який був лише в Київському Центрі Серця 
     
     
    Президент України Петро Порошенко передав на баланс Кіровоградської обласної дитячої лікарні ультразвукову діагностичну апаратуру, якої немає ніде в державі, за виключенням Київського Центру Серця Бориса Тодурова. Цей апарат дає зображення у кілька разів краще за найсучаснішу апаратуру та дозволяє оглянути орган у 3D. Про це повідомив головний лікар закладу Василь Хорощак.
    Як зазначив лікар, що огляд органу у 3D вимірі існує переважно для зручності встановлення діагнозу лікарями. Вартість обладнання становить понад 4 мільйони гривень. Загалом протягом періоду ремонту лікарні було придбано та передано на баланс установи обладнання на суму близько 50 мільйонів.  
     
    “Ми отримали індоскопічну стійку, дихальну апаратуру, операційні столи, лампи. На новому апараті, що передав президент, персонал закладу працює вже близько тижня”, - повідомив Василь Хорощак.
    За інформацією лікаря УЗД Ірини Кольчієнко, цей апарат дозволяє якісно обстежити серцево-судинну систему, органи черевної порожнини, щитовидну залозу, нирки, гінекологію та інше. Діагноcтику пацієнта можна вважати кращою за рахунок значного збільшення швидкості передачі інформації та її якості.  
     
    “Якщо раніше обов’язково треба було підготувати пацієнта (йдеться про новонароджених), то тепер ми цю процедуру можемо робити без підготовки і візуалізувати органи більш якісно”, - лікар УЗД Ірина Кольчієнко.
    Вона додала, що протягом тижня роботи апарату на базі лікарні лікарям вдалося обстежити понад 100 пацієнтів. 
     
     Дмитро Семенюк
     
    Нагадаємо, у Кропивницькому  Президент України урочисто відкрив оновлене відділення у дитячій обласній лікарні.