Митник із Кропивницького попався на хабарі

  • 5 черв. 2023 07:16
  • 817
    • Новина Митник із Кропивницького попався на хабарі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Затримано посадовця Кропивницької митниці, який вимагав хабарі за експорт пиломатеріалів до ЄС, сповіщає Управління СБ України в Кіровоградській області.
     
    Служба безпеки проводить системну боротьбу з корупцією у лавах контролюючих органів, яка загрожує державній безпеці України в умовах війни.
    У результаті комплексних заходів у Кропивницькій митниці ліквідовано схему вимагання грошей від представників комерційних структур у сфері зовнішньоекономічної діяльності.
     
    До організації оборудки причетний керівник одного із секторів митного посту «Кропивницький». У середньому за 500 доларів з кожної машини він «гарантував» підприємцям безперешкодне митне оформлення товарів, у тому числі експортної продукції.
     
    Співробітники СБУ спільно з ДБР затримали митника «на гарячому» під час отримання ним чергової «суми» за розмитнення пиломатеріалів для подальшого експорту до Євросоюзу.
     
    Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).
     
    Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.
    Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.
     
    Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.