3 червня на Кіровоградщині очікується гроза і сильні пориви вітру

  • 2 черв. 2023 23:41
  • 486
    • Новина 3 червня на Кіровоградщині очікується гроза і сильні пориви вітру Ранкове місто. Кропивницький
     
    3 червня погоду Кіровоградської області обумовлюватиме улоговина з північного заходу з проходженням атмосферного фронту, сповіщає Кіровоградський обласний центр з гідрометеорології.
     
    Очікується хмарна з проясненнями погода. Вночі невеликий, вдень помірний дощ. Гроза, під час грози місцями шквал 15-20 м/с. 4-7 червня погоду визначатиме область підвищеного тиску.
     
    Очікується малохмарна, без опадів погода. Вітер прогнозується 3 червня північно-західний  з подальшим переходом на північно-східний, східний, 5-12 м/с. 
    Температура вночі 3-го очікується 12-17°С, 4-5 червня внаслідок надходження холодної повітряної маси з північного заходу знизиться до 5-10°С. Вдень 3-5 червня прогнозується 19-25°С. 6-7 червня відбудеться поступове підвищення температури повітря вночі до 9-14°С, вдень до 23-28°С.
     
    Кропивницький
    Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий, вдень помірний дощ. Гроза. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 15-20 м/с. Температура вночі 14-16°С, вдень 19-21°С.
    Вночі та вдень 3 червня по місту Кропивницький та по Кіровоградській області очікується гроза, під час грози по місту та місцями по області очікується шквал 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).
     
    Народний прогноз погоди
    У цей день вшановується пам'ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, оскільки це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то й осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: "Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня – сніг з крупою". У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з'явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.