47 вихованців приютів повернулися з евакуації до Кропивницького

  • 2 черв. 2023 19:58
  • 537
    • Новина 47 вихованців приютів повернулися з евакуації до Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщину з евакуації повернулись 47 вихованців закладів інституційного догляду та виховання дітей, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    Про це повідомила заступниця начальника служби у справах дітей обласної військової адміністрації Світлана Живага під час брифінгу.
    - Цими днями з Республіки Польща повернулися 47 вихованців закладів інституційного догляду та виховання дітей Кіровоградської області. В евакуації вони перебували з 1 березня 2022 року. 44 дитини, мають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, при цьому 23 вихованці, набули такого статусу перебуваючи в евакуації, - конкретизувала Світлана Живага.
    Також вона акцентувала, що діти потребують влаштування до сімейних форм виховання, а реалізувати таке їх право під час перебування за кордоном було неможливо.
    - За місцем постійного розташування, заклади функціонують в штатному режимі, адміністраціями створені умови для безпечного перебування дітей, облаштовано приміщення укриття та забезпечено надання послуг різного спрямування відповідно до потреб вихованців. Також розпочато роботу щодо реалізації прав цих дітей на виховання у сім’ї, - додала Світлана Живага.