У Добровеличківці закупили на мільйон неіснуюче вугілля для шкіл

  • 2 черв. 2023 21:29
  • 740
    • Новина У Добровеличківці закупили на мільйон неіснуюче вугілля для шкіл Ранкове місто. Кропивницький
     
    Слідчі відділення поліції №2 (смт Добровеличківка), за процесуального керівництва окружної прокуратури, завершили розслідування за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах.
     
    Встановлено, що посадова особа у змові з підрядником привласнили бюджетні кошти, виділені на закупівлю вугілля для опалення освітніх закладів однієї з громад. Зловживаючи службовим становищем, вона склала та підписала недостовірні накладні, за якими з бюджету було оплачено 940 тисяч гривень за фактично не поставлену частину вугілля.
     
    Обвинувальний акт стосовно особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
     
    Раніше правоохоронцями також було скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації, який здійснював постачання вугілля.
     
     
    За матеріалами
    Новоукраїнського районного відділу
    поліції Кіровоградської області