Переселенців на Кіровоградщині залучатимуть до суспільно-корисних робіт

  • 31 трав. 2023 13:08
  • 623
    • Новина Переселенців на Кіровоградщині залучатимуть до суспільно-корисних робіт Ранкове місто. Кропивницький
     
    У ОВА за головування заступника начальника облвійськадміністрації Сергія Шеремета відбулась онлайн-нарада з представниками територіальних громад Кіровоградщини щодо організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    Як повідомив Сергій Шеремет, питання працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб контролюється та реалізується в рамках державного проєкту "Армія відновлення”.
    - Проєкт був запроваджений Урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. В першу чергу до таких робіт можуть залучатись зареєстровані безробітні, зокрема і з числа внутрішньо переміщених, яким надається можливість не просто стояти на обліку та отримувати допомогу з безробіття від держави, а долучитись до відбудови країни. Тому маємо активізувати роботу з приводу залучення громадян до проєкту на Кіровоградщині, - акцентував Сергій Шеремет.
    Згідно з даними моніторингу щодо стану впровадження суспільно-корисних робіт, який ведеться Міністерством економіки України, найчастіше людей залучають до таких робіт як:
    • будівництво захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; 
    • розвантаження та фасування гуманітарної допомоги; 
    • розбір завалів та відновлення житлових будинків і приміщень;
    • облаштування та укріплення блокпостів, підвальних приміщень під укриття тощо.
    Але він може бути доповнений й іншими видами робіт, з огляду на ситуацію і потреби у конкретній громаді. Наразі розмір оплати, яку отримують люди за виконання суспільно корисних робіт - 6 700 гривень.