Раптове відключення світла призвело до НП на водогоні: Кропивницький поплив

  • 30 трав. 2023 20:44
  • 877
    • Новина Раптове відключення світла призвело до НП на водогоні: Кропивницький поплив Ранкове місто. Кропивницький
     
    Близько 14 години у переважній більшості Кропивницького зникло світло. Через це були знеструмлені дві насосні станції: Сегмент на Героїв Маріуполя та Зону 2А. Отже, спальні мікрорайони - багатоповерхові будинки по вул. Попова, Ю. Коваленка, Жадова, Пацаєва, Академіка Тамма, Героїв України, Героїв Рятувальників, 24-30, 9-11, 101-ий мікрорайон, мікрорайон "Радист" - залишилися ще й без води.
     
    Водоканал обіцяв з‘ясувати в обленерго причину. Невдовзі виконуючий обов’язки генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк повідомив, що всі генератори встановлені на насосних станціях, але на перепідключення насосів потрібен певний час. Пообіцяв, якщо до 16-17 години енергопостачання насосних станцій не відновиться, то підключать генератори.
     
    О 14:18 стало відомо, що в Смоліному та насосній станції Сегмент генератори вже включають. В Знам'янці вже включили. Залишилися лише роботи з підключення Зони 2А.
     
    О 14:21 годині запевнили: на насосній  станції "Зона-2а" відновлено електроживлення, мовляв, починають підключати насос.
     
    О 17:46 надійшла нова шокуюча новина: після запуску насосної станції стався гідроудар і порив на магістральній трубі діаметром 600 мм. На місце терміново виїхали ремонтні бригади. 
     
    За півгодини очільниця Кропивницького водоканалу Валентина Давидчук повідомила, що фахівці зараз перекриють аварійну ділянку водопроводу і пустять воду іншою трубою до споживачів. Вже після цього виконуватимуть ремонт аварійної ділянки.
     
    О пів на сьому у зв'язку з аварійною ситуацією по вул. Вокзальній, 18, обмежили водопостачання споживачів багатоповерхових будинків по вул. Вокзальній, 18, к.2 та 16, к.3 до виконання робіт. 
     
    Тим часом вулиця Юрія Коваленка перетворилася на суцільний потік води, і кропивничанам довелося переправлятися на інший бік дороги ледь не вплав.