Модна абетка: Сальваторе Феррагамо — італійський бренд із віковою історією

  • 30 трав. 2023 10:15
  • 349
    • Новина Модна абетка: Сальваторе Феррагамо — італійський бренд із віковою історією Ранкове місто. Кропивницький

    2028-го року компанія святкуватиме 100-річний ювілей. У той час як більшість відомих нині будинків моди ще не були засновані, талановитий італієць створював гарне взуття для зірок Голлівуду. Його творчістю захоплювалися в США та Європі, а самого майстра називали «скульптором взуття», «Фаберже підборів», «зірковим чоботарем». Маестро був справжнім революціонером — історики моди підрахували: у списку модних відкриттів Феррагамо понад три сотні позицій.

    Пропонуємо читачам стислу історію бренду та розкриваємо секрет його незгасаючої популярності.

    «Взуттєвий Оскар» і сукня для Мерлін Монро

    Сьогодні мати оригінал Salvatore Ferragamo бажає кожен, хто цінує мікс витонченого стилю та комфорту. Яким би епатажним на перший погляд не здавалось взуття чи одяг від італійського виробника, речі підкупають безкомпромісною якістю та зручністю. В онлайн-магазині Helen Marlen представлено широкий асортимент брендової продукції. Це предмети жіночого й чоловічого гардероба, аксесуари (сумки, окуляри, ремені, шовкові хустки, шкіряні брелоки), парфумерія.

    А почалося все з Голлівуду. На початку минулого століття хлопець разом з іншими мігрантами потрапив до Сполучених Штатів. Попрацювавши трохи в магазині взуття, він зрозумів, що якість запропонованих товарів його не задовольняє, і повернувся в Італію, аби власноруч шити туфлі для голлівудських акторок. У 1930-х його ім'я вперше прогриміло на весь світ. Римські сандалі для кінорежисера Сесіл де Мілль вийшли напрочуд вдалими. До речі, у 2023-му подібні моделі знову на піку популярності.

    Серед інших знакових відкриттів Ferragamo — підбори: клиновидні, квадратні, stiletto (більше відомі як стійка 10-сантиметрова шпилька), танкетка з пробкового дерева, туфлі Kimo зі змінним носком, що дозволяють жінкам часто змінювати образи, прозоре взуття з нейлону. За останні дизайнерові присудили Fashion Oscar, премію Неймана Маркуса. Гуру стилю творив із різних матеріалів — від целофану до чистого золота. Металева підошва теж була ним запатентована.

    Список знаменитостей, які взувалися у Сальваторе, довгий. Мерлін Монро носила його туфлі на шпильці та сукні, Одрі Хепберн — балетки, Пеггі Гуггенхайм — туфлі на танкетці. Творчістю італійця захоплювалися Софі Лорен, Ава Гарднер, Грета Гарбо, Лорен Беколл.

    6474c2b04e7cd.webp

    «Одягати жінок з ніг до голови»: як зухвала мрія стала реальною

    Маестро ніколи не зупинявся на досягнутому. Коли вважалося, що висока мода та комфорт несумісні, він доводив протилежне. Взуття Salvatore Ferragamo конструював не просто так — чоботар вивчав анатомію, математику, інженерну справу. І хоча одяг та аксесуари з'явилися в асортименті модного дому тільки в 1965-му (через 5 років після смерті митця), брендові сумки, сонцезахисні окуляри та інша продукція вдало втілюють філософію засновника.