На Кіровоградщині цієї ночі було гучно: прилетіло в Новоукраїнську громаду

  • 29 трав. 2023 09:05
  • 1443
    • Новина На Кіровоградщині цієї ночі було гучно: прилетіло в Новоукраїнську громаду Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогоднішня ніч стала для українців часом хаосу в небі. Річ у тім, що росіяни здійснили комбіновану атаку, залучивши одночасно  безпілотники та крилаті ракети. Шахеди переважно атакували столицю, а ракети розсікали повітряним простором країни, хаотично змінюючи напрямок. Було неможливо зрозуміти, куди заплановано атаку, що, звісно ж, утруднювало їхнє збиття. Не обійшлося без гучних вибухів і на Кіровоградщині. Відстежити ситуацію можна за повідомленнями з Телеграмканалів.

    В цілому підсумок ночі такий:
    З 00.00 год по 05.00 год 29 травня 2023 року російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами.
     
    Цього разу ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря.
     
     
    З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА «Shahed-136/131». Усього – близько 35 ударних дронів.
     
    Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».
     
     
    Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:
    • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
    • 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131»;
    • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

    - Чергова масована атака російського агресора не оминула Кіровоградщину. Уламками збитого дрона зачепило покрівлю  житлового будинку в Новоукраїнському районі. Пошкоджено залізничне полотно.  Обійшлося без загиблих та травмованих, - сповістив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.