Медик у райлікарні на Кіровоградщині видавав білі квитки за 40 тисяч гривень

  • 29 трав. 2023 07:05
  • 612
    • Новина Медик у райлікарні на Кіровоградщині видавав білі квитки за 40 тисяч гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    На отриманні неправомірної вигоди викрило лікаря однієї із районних лікарень Кіровоградщини, який, за грошову винагороду, сприяв військовозобов’язаному уникнути мобілізації шляхом отримання так званого «білого квитка», сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури медику повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч.3 ст.369-2 КК України).
     
    За даними слідства, медичний працівник обіцяв місцевому військовозобов’язаному посприяти в ухиленні від мобілізації  через неправдивий діагноз.
     
     
    За 40 тис. гривень підозрюваний мав вплинути на членів військово-лікарської комісії, щоб останні надали медичний документ, який посвідчує непридатність  цієї особи для військової служби за станом здоров’я.
     
    Медика затримали у службовому кабінеті, після передачі коштів.
     
    Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
    Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в області, оперативний супровід - управління  стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі  України.