Кропивничани чекають на відкриття МакДональдсу: вже зовсім скоро

  • 27 трав. 2023 12:37
  • 4237
    • Новина Кропивничани чекають на відкриття МакДональдсу: вже зовсім скоро Ранкове місто. Кропивницький
     
    Розмови про будівництво "Мак Дональдса" у Кропивницькому почали точитися ще у 2021 році. Якби не війна, містяни б насолоджувалися БігМак-меню та картопелькою фрі вже у 2022 році.
     
    Коли ситуація в тиловому місті більш-менш стабілізувалася, будівельні роботи стали проводитися надзвичайно швидкими темпами. Кропивничани можуть споглядати за зведеними цементними опорами стін. Невдовзі має з’явитися дах.
     
    Проти будівництва виступила купа екоактивістів. Адже ресторан швидкого харчування було вирішено звести на території Центрального скверу. Люди з плакатами збиралися тут, допоки зелену зону повністю не обгородили.
     
    За планом приміщення “Мак Дональдсу” має зайняти третину площі скверика, а решту залишать під дерева і навіть облаштують фонтани. Як виглядатиме майбутній ресторан на розі Великої Перспективної та Преображенської, достеменно невідомо.
     
    Визначилися лише, що це буде одноповерхове приміщення на 120 місць. Ще сотня відвідувачів розміститься на терасі. Довкола будівлі прокладуть дорогу, щоб водії могли скористатися “МакДрайвом”. Також планується виділити зону “МакДеливері” (доставку).
     
     
    Будівництво ще не завершено, а з протилежного боку парку вже почалася реконструкція. Викладено нову тротуарну плитку, зведено сучасну зупинку, зроблено доріжку для людей з обмеженими можливостями, висаджено деревця. Коли зелений паркан знімуть, буде дуже гарно.
     
    Поки що складно уявити, як буде організовано рух транспорту довкола ресторану, адже місця дійсно небагато. А Преображенська, звідки мають заїжджати любителі “Мака”, й так перевантажена.
     
    Паралельно з будівництвом “МакДональдсу” триває реконструкція прилеглої території
    Прихильникам тези, що українці здатні самі порізати булочку і вкласти в середину котлету, можна навести зустрічний аргумент: усі інгредієнти, що застосовуватиме “Мак Дональдс” у нашому місті, будуть виключно українського виробництва.