Кропивницькі волонтери перетворюють гільзи й тубуси на мистецтво

  • 26 трав. 2023 20:35
  • 565
    • Новина Кропивницькі волонтери перетворюють гільзи й тубуси на мистецтво Ранкове місто. Кропивницький

    Волонтери залучають будь-які засоби, щоб допомогти придбати військове обладнання для фронту. Кропивницькі художники з "Мистецької гільдії"додумалися перетворювати ворожу зброю на артоб'єкти й продавати на аукціоні.

    Все, що збирається на полі бою – гільзи, тубуси, фрагменти бомб і збитих гелікоптерів – у мистецькій студії перетворюються на ексклюзивні речі. Трофеї гурту ентузіастів передають наші воїни на знак подяки за допомогу, а вони вирішили оздобити їх, продати й отримати додаткові кошти для купівлі екіпірування бійців.

    Відпрацьовані смертоносні речі учасники "Мистецької гільдії" облагороджують малюнками й рядками з творів відомих письменників. Ці лоти розбирають на онлайн-аукціоні, немов гарячі пиріжки. Вторговані кошти йдуть на допомогу армії.

    Під час першого аукціону вдалося продати тубуси з зображенням портретів Тараса Шевченка й Лесі Українки. Ці два лоти потягнули на більш ніж 70 тис. гривень.

    Укупі зі проданим світильником й рештою цікавих переробок, зокрема, статуї орла, що тримає осколок від збитої "сушки", вдалося зібрати 96,6 тисячі. Волонтери з творчою жилкою оприлюднили звіт, на що були витрачені ці гривні. Для потреб 35-ої бригади закупили рюкзак із медикаментами, генератор і старлінк. Решту грошей витратили на придбання техніки для розвідування й прослуховування.

    Як завше, потреб у військових набагато більше, аніж є грошей в наявності. Волонтери збирають кошти на мавіки, засоби радіорозвідки, рації тощо. Другий аукціон триває, і кожен може долучитися до цієї благородної справи. Серед лотів – світильник, перероблений із гільзи, підібраної на Херсонщині, тубуси від реактивних гранат "Крюк" з зображенням Кобзаря та заплющеними очима, тубус від "Таволги" з об’ємним чорним малюнком.